23 izgubljena skijaša i snoubordera spasena na u Killingtonu, Vermont

23 izgubljena skijaša i snoubordera spasena na u Killingtonu, Vermont

Dvadeset troje skijaša i snoubordera moralo je da bude spaseno na niskim temperaturama u subotu nakon što su se izgubili u zaleđu Kilingtona u Vermontu, saopštila je policija.

Nakon što je poziv stigao oko 14:30, ekipe za potragu i spasavanje su krenule pešačenjem, krpljale i koristile skije sa kožom da putuju oko 8 kilometara kako bi vratile grupu od 21 izgubljenog skijaša i jahača na sigurno, policija Killingtona objavila je na Fejsbuk. Temperature su bile jednocifrene.

Grupa skijaša i snoubordera, među kojima je bilo oko šest maloletnika, zagrejala se u teškom spasilačkom kamionu Kilingtonske vatrogasne službe i vozilima članova za potragu i spasavanje dok su čekali svoje vožnje.

Zatim je stigao još jedan poziv za još dvoje izgubljenih skijaša. Šest spasilaca vratilo se u šumu, pronašlo ih i izvelo na sigurno oko 19.30 sati, saopštila je policija.

Među onima koji su se pridružili spašavanju bili su Killington Search and Rescue, Killington Fire and Rescue i Killington Resort Ski Patrol.

„Posebnu zahvalnost treba uputiti svim volonterima koji su se odazvali i radili na ovom pozivu“, objavila je policijska uprava.