Košarkaši Partizana poraženi od Bajerna, napetost među navijačima na vrhuncu

Košarkaši Partizana poraženi od Bajerna, napetost među navijačima na vrhuncu

Košarkaši Partizana doživeli su poraz od Bajerna u 26. kolu Evrolige, što je označilo značajno smanjenje šansi za plasman u plej-of ili plej-in fazu takmičenja.

Silvan Fransisko je bio ključni igrač za Bajern, čime je doprineo petom uzastopnom porazu crno-belih u ovom takmičenju. Atmosfera u punoj „Štark areni“ bila je nabijena emocijama, a navijači su teško podneli ovaj poraz, koji se smatrao možda i ključnim u sezoni Evrolige.

Tokom meča, frustracija je kulminirala među navijačima, pa su zvižduci i vređanja nadjačali one koji su pokušavali da podrže ekipu Željka Obradovića. Mateuš Ponitka je primetio jednog navijača koji nije štedeo reči u izražavanju svoje frustracije, te mu je prišao, dok je Tristan Vukčević došao kako bi smirio situaciju.

Nakon završetka meča, tenzija među navijačima na tribinama nastavila se da raste, a u jednom trenutku situacija je gotovo izmakla kontroli. Navijači crno-belih su se podelili – jedni su kritikovali igrače Partizana, dok su ih drugi branili. Došlo je čak i do fizičkih sukoba, ali je brzom intervencijom Žandarmerije situacija stavljena pod kontrolu.

Ovaj incident pokazao je duboku podelu među navijačima Partizana i naglasio koliko je pritisak na tim i trenera Željka Obradovića veliki u nastojanju da se ostvare uspesi u Evroligi.