Zvezda za prvu pobedu, Partizan za titulu u trećem meču finalne serije ABA lige

Zvezda za prvu pobedu, Partizan za titulu u trećem meču finalne serije ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Partizan u trećem meču finalne serije regionalne ABA lige. Duel je na programu od 20.30 u hali „Aleksandar Nikolić“.

Partizan gostuje kod ekipe Zvezde s prednošću od 2:0 u finalnoj seriji i imaće šansu da u trećem meču reši pitanje šampiona ABA lige. Zvezdi će ovo biti prva utakmica na svom parketu u finalu regionalnog košarkaškog takmičenja.

Prva dva meča završena su trijumfom Partizana u „Štark areni“.

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je pred treću utakmicu finala ABA lige protiv Partizana, da njegov tim mora da pokaže jaku odbranu i tečan napad.

„Biće teško, kao i svaka utakmica finalne serije. Partizan igra sa puno samopouzdanja iskoristili su prednost domaćeg terena, imali u pojedinim igračima poput Smailagića i Anđušića dodatne adute. Mi sa druge strane moramo da damo maksimum u onome što smo igrali najbolje ove sezone, a to su izuzetno jaka odbrana, tečan napad i velika energija“, istakao je Ivanović. 

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović naveo je da njegov tim zna kako je igrati u Pioniru.

„Znamo kako je već igrati u Pioniru. Crvena zvezda će imati veliku podršku svojih navijača, moramo da se spremimo za tu amtosferu i moramo da budemo mirni. Da probamo da odigramo najbolju moguću utakmicu. Znamo da nas deli još jedan taj korak, odnosno još jedna pobeda od toga da budemo prvaci ABA lige. Koliko je blizu, toliko je daleko naravno uz veliko poštovanje prema protivniku“, izjavio je Obradović.

Zvezda i Partizan su ove sezone odmerili snage u Evroligi dva puta i četiri puta u ABA ligi. Međusobni skor je na strani crno-belih sa 4:2 u pobedama.

Treći meč će suditi Damir Javor, Tomislav Hordov i Luka Kardum. Duel u hali „Aleksandar Nikolić“ počinje u 20.30, a tekstualni prenos možete pratiti na našem portalu.

Eventualna četvrta utakmica biće odigrana u utorak 20. juna od 19.00, dok je eventualna majstorica na programu 22. juna od 20.00