Zvezda u „Pioniru“ dočekuje Igokeu

Zvezda u „Pioniru“ dočekuje Igokeu

Košarkaši Crvene zvezde u hali „Aleksandar Nikolić“ od 20. časova dočekuju Igokeu u utakmici 14. kola regionalne ABA lige.

Zvezda se posle poraza u Atini od Panatinaikosa 82:65, vraća obavezama u regionalnoj ligi u Beogradu.

Ekipa Janisa Sferopulosa dočekuje tim koji je dosta pokazao u ABA ligi od početka sezone, a jedno vreme su bili i na prvoj poziciji regionalnog šampionata.Ipak, ekipa iz Laktaša nalazi se u padu forme. Predstavnik iz Bosne je upisao četiri vezana poraza u svim takmičenjima.U košarkaškoj Ligi šampiona izgubili su od Tofaša i Tortone, dok su u regionalnom takmičenju na domaćem parketu poraženi od Cibone 91:87 i u Beogradu od Mege 92:76.Od poslednjih pet duela, Zvezda je protiv Igokee upisala poraz i četiri pobede, od kojih su sve četiri u nizu. U timu sa Malog Kalemegdana uprkos rezultatima pokazuju maksimalno poštoanje prema rivalu.Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je da njegova ekipa mora da bude spremna da odigra dobru utakmicu protiv Igokee.

„Utakmica sa Igokeom označava početak drugog kruga takmičenja u kome želimo da nastavimo onako kako smo završili prvi, pobedom. Zbog toga moramo da budemo spremni da odigramo dobru utakmicu. Sigurno će naš protivnik doći sa željom da se bori i pored činjenice da je bez nekoliko odsutnih igrača. Za nas je od izuzetne važnosti da igramo našu igru, da budemo na terenu fokusirani, i uradimo stvari koje je neophodno da uradimo“, rekao je grčki stručnjak.

Pravdu na meču u „Pioniru“ deliće sudijska trojka: Josip Radojković, Denis Hadžić i Marko Mustapić.