Pobeda fudbalera Zvezde u Kragujevcu

Pobeda fudbalera Zvezde u Kragujevcu

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili cu Radnički 1923 u gostima rezultatom 3:0 u utakmici 15. kola Superlige Srbije, nakon što su u prethodnom kolu pretrpeli poraz (2:1) od Radnika u Surdulici. U strelce se upisali Ivanić, Pavkov i Katai.

Domaća ekipa je dosta bolje ušla u meč, stvarala šanse, naročito protiv Trifunovića, ali onda je posle kombinovanja sa Pavkovim Mirko Ivanić doveo crveno-bele u vođstvo u 18. minutu igre. Tom prilikom su crveno-beli imali i sreće da se lopta odbije od odbrambenog fudbalera Radničkog u gol.

U nadoknadi prvog poluvremena gosti iz Beograda su duplirali prednost zahvaljujući pogotku Milana Pavkova posle centaršuta njegovog imenjaka Rodića.

U sličnom ritmu su nastavili izabranici Dejana Stankovića u drugom poluvremenu, pa je tako 49. minutu Aleksandar Katai povidio prednost na 3:0 nakon što je šutirao loptu po zemlji, sa nekih 20 – tak metara udaljenosti.

Igrao se 52. minut kada je Filipović šutirao glavom posle centaršuta iz prekida, ali je lopta otišla preko gola.

Kapiten Kragujevčana Aleksandar Varjačić ostao je da leži na zemlji posle duela u 64. minutu sa fudbalerom Crvene zvezde Rišairom Živkovićem. Medicinska ekipa je došla da mu pruži pomoć, posle čega je bio sposoban da se vrati u igru.

Posle toga usledili su pokušaji Živkovića, u kojima mu je pomagao Milan Pavkov, ali realizacija fudbalera rođenog u Holandiji je izostala.

Izabranici Dejana Stankovića sada se okreću duelu sa Midtjilandom u 4. kolu Lige Evrope, u četvrtak od 21.00, a Radnički nastavlja borbu za opstanak u Superligi Srbije.