Zvezda rutinski do pobede u Novom Sadu, dva gola Ivanića

Zvezda rutinski do pobede u Novom Sadu, dva gola Ivanića

Crvena zvezda je u Novom Sadu ostvarila očekivanu pobedu protiv novajlije u eliti Mladosti GAT – 4:0, kojom se učvrstila na liderskoj poziciji na tabeli.

Crvena zvezda je imala dominaciju u posedu lopte, više šansi, čak deset kornera u prvom poluvremenu. Ipak, najzaslućniji što je njegov tim bio u igri i posle 45 minuta je golman Aleksa Milojević.

U petom minutu meča sudija Živković je posle pregledanog sminka uz pomoć VAR tehnologije svirao jedanaeseterac za Beograđane, posle prekršaja na Ivaniću. Odgovornost je preuzeo na ovom meču očajni Pešić, čiji je udarac sa bele tačke golman Mladosti Milojević “pročitao” i odbranio.

Ipak, sedam minuta kasnije, crveno-beli su poveli. Eraković je uputio sjajan povratni pas ka Ivaniću, a momak iz obližnjeg Bačkoj Jarka je doveo svoj tim do prednosti u Novom Sadu, neodbranjivo je šutirao sa 20 metra, Milojević ovoga puta nije imao šanse.

Do kraja prvog poluvremena, Milojević je branio sve što je mogao. Najpre udarac Bukarija, potom je Pešić imao još jedan veliki promašaj, glavom je sa četiri metra šutirao preko gola Mladosti. Mogli su domaći do izjednačenja u dva navrata, najpre kad se lopta odbila Radomanu, ali je šutirao preslabo za Borjana. Potom i u 39. minutu, kad je golman Zvezde bio siguran posle udarca Dimitrova.

Do kraja prvog poluvremena probao je još Kanga u 42. minutu, ali je šutirao preko gola, dok je Milojević uspeo da “skine” i šut Mitrovića u 45. minutu.

Sličan tempo imalo je i drugo poluvreme. Crvena zvezda je pitanje pobednika rešila drugim golom, bila je to odlična kontra u 70. minutu, koju je rutinski završio Katai posle dodavanja Bena. Do kraja meča, pogodio je još jednom najbolji pojedinac susreta, Mirko Ivanić, koji je u 84. minutu odlično reagovao posle ubacivanja Kange iz kornera, a potom je Gabonac pogodio sa penala u 87. minutu.