Zvezda protiv Asvela u Vilerbanu

Zvezda protiv Asvela u Vilerbanu

Košarkaši Crvene zvezde igraju od 20.30 protiv Asvela u Vilerbanu utakmicu 20. kola Evrolige.

Crvena zvezda se nakon tri pobede u poslednja četiri evroligaška kola uzdigla sa dna tabele, a večeras će pokušati da u Vilerbanu naniže treći trijumf i dodatno se približi sredini, gde se vodi borba za plasman u plej-of i plej-in.

Ekipa iz Beograda je trenutno na 13. mestu sa skorom 8-11, izjednačena sa Bajernom i Olimpijom iz Milana.

Posle burnog perioda nagomilanih poraza, promene trenera, odlaska igrača i dolaska novih, crveno-beli su pod komandom Janisa Sferopulosa uspeli da se konsoliduju, podele uloge u timu i podignu nivo košarke koji je kulminirao ubedljivom i gotovo rutinskom pobedom nad Partizanom u četvrtom evroligaškom večitom derbiju koji su kontrolisali od podbacivanja lopte do poslednjeg zvuka sirene.

Ipak, gust raspored, česta putovanja i dobre partije u Evropi uzeli su danak, pa je Zvezda u Francusku otputovala nakon poraza (96:86) u Ljubljani od Cedevita Olimpije u 15. kolu ABA lige.

To je tek drugi neuspeh crveno-belih u regionalnom takmičenju (prvi nakon devet pobeda zaredom). I dalje suvereno drže prvo mesto na tabeli, ali će morati da budu oprezniji u nastavku sezone jer se prednost u odnosu na Partizan i Cedevita Olimpiju svela na dve pobede.