Zvezda pobedila u Železniku i odbranila titulu šampiona Srbije

Zvezda pobedila u Železniku i odbranila titulu šampiona Srbije

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Železniku ekipu FMP-a 82:72 i trijumfom od 2:0 u pobedama u finalnoj seriji Košarkaške lige Srbije odbranili trofej osvojen prošle sezone.

Zvezda je u petak pobedila FMP 94:70, a trijumfom u Železniku crveno-beli su osvojili titulu šampiona u Košarkjaškoj ligi Srbije.

Crveno-beli su opravdali ulogu favorita i u predgrađu Beograda pobedili ekipu Nenada Stefanovića, koja je pružila dostojan otpor evroligaškom timu Duška Ivanovića.

„Panteri“ su efikasno počeli meč i prvu četvrtinu dobili rezultatom 27:25. Ipak, usledio je veliki pad u igri domaće ekipe, koja je za sedam minuta ubacila samo 4 poena, ukupno 9 za četvrtinu, pa crveno-beli na poluvreme odlaze sa vođstvom od 43:36.

Usledio je još jedan nalet domaćina, koji u treću deonicu ulaze serijom od 11:0. Zvezda se brzo probudila i vratila prednost na svoju stranu do kraja trećeg perioda – 61:55.

Fakundo Kampaco i Ben Bentil predvodili su crveno-bele do dvocifrene prednosti na startu poslednje četvrtine, a to vođstvo Zvezda nije ispustila do kraja i konačnog trijumfa – 82:72.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Luka Mitrović sa 16 poena, Ben Bentil je dodao 14, a Kampaco i Nedović po 11.

U ekipu FMP-a istakli su se Stepanović sa 19 i Izundu i Šaranović sa po 13.

Zvezda je tako osvojila 23. titulu nacionalnog šampiona, osmu uzastopnu.

Sezona za crveno-bele još nije završena, jer već utorak trebalo bi da startuje finalna serija ABA lige, koju Crvena zvezda igra protiv večitog rivala Partizana.