Zvezda pobedila mađarski Zalaegerseg

Zvezda pobedila mađarski Zalaegerseg

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su mađarski Zalaegerseg rezultatom 1:0 u prijateljskom meču odigranom na Kipru.

Prvi su šansu imali igrači mađarskog kluba, ali je u 17. minutu prečku pogodio Kiš.

Zvezda je povela u 22. minutu. Viktor Radojević je bio asistent, a Jovan Šljivić strelac, pogodio je glavom sa desetak metara.

Šljivić je u 38. minutu mogao i do drugog gola, ali je pogodio stativu.  U 63. minutu, posle kornera, štoper Zvezde Nemanja Milunović nije iskoristio odličnu šansu da duplira vođstvo šampiona Srbije. Poslednju šansu za izjednačenje Zalaegerseg je imao u 77. minutu, ali je Špoljarić pogodio stativu. 

Trener Zvezde Vladan Milojević je na ovom meču značajno kombinovao postavu, pa Glazer, Degenek, Rodić, Ivanić, Mijatović, Nedeljković, Stamenić i Katai nisu ni bili u konkurenciji za sastav.

Trener Zvezde Vladan Milojević je naveo da rezultat nije prioritet, već uigravanje.

„Druga kontrolna utakmica je bila svakako dosta bolja od prve i nadam se da će svaka sledeća biti još kvalitetnija. Meč sa Zalaegersegom je bio dobra provera, pravi takmičarski duel. Reč je o rivalu koji igra agresivno i disciplinovano. Implementirali smo dosta elemenata, na kojima radimo na treninzima i to je ono što me raduje. Rezultat nije primaran, ali igrači moraju da znaju da ako igraju za Crvenu zvezdu i nose ovaj grb, nema razlike između prijateljskih i zvaničnih utakmica. Zna se šta je cilj, ali u ovom trenutku to zaista nije primarno. Mnogo dorbih stvari smo do sada uradili, ali uvek ima prostora za napredak. Još uvek radim na pronalaženju pravih pozicija za pojedine igrače, želim da vidim kako se snalaze, ali sam zadovoljan kako se odvijaju pripreme“, istakao je Vladan Milojević za klupski sajt posle meča.