Crvena Zvezda poražena od Bode Glimta, ali nada za Ligu šampiona još živi

Crvena Zvezda poražena od Bode Glimta, ali nada za Ligu šampiona još živi

Crvena Zvezda doživela je poraz od Bode Glimta rezultatom 2:1 u prvom meču plej-ofa Lige šampiona, održanom u Norveškoj. Iako su crveno-beli u prvom poluvremenu pokazali stabilnost, početak drugog poluvremena bio je koban za srpski tim. Za samo deset minuta, od 52. do 62. minuta, odbrana Zvezde popustila je pod pritiskom domaćina, što je rezultiralo dvama golovima norveškog tima.

Zlata vredan gol za Zvezdu postigao je Ognjen Mimović u 75. minutu, čime je zadržao nade srpskog šampiona za plasman u Ligu šampiona. Uprkos porazu, Zvezda je ostvarila rezultat koji im ostavlja šansu za revanš na domaćem terenu.

Revanš utakmica biće odigrana za osam dana na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu, gde će crveno-beli, uz podršku svojih navijača, pokušati da preokrenu rezultat i izbore se za mesto u elitnom evropskom takmičenju. Da bi to postigli, biće potrebno da poprave igru i izbegnu greške koje su ih koštale u prvom meču.

Trener Vladan Milojević moraće da pronađe pravi recept za uspeh, jer u suprotnom, Zvezda će se morati zadovoljiti plasmanom u Ligu Evrope.