Crvena zvezda se plasirala u grupnu fazu Lige šampiona nakon pobede od 2:0 protiv Bode Glimta

Crvena zvezda se plasirala u grupnu fazu Lige šampiona nakon pobede od 2:0 protiv Bode Glimta

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su značajnu pobedu od 2:0 protiv Bode Glimta na svom terenu, čime su nadoknadili zaostatak iz prvog duela i osigurali plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Nakon što su u prvom meču u Norveškoj izgubili sa 2:1, Zvezda je u drugoj utakmici pokazala izuzetnu borbenost pred više od 40.000 oduševljenih navijača. Utakmica je počela napetim tempom, a izjednačenje je stiglo u 24. minutu kada je Milson iznudio penal na samoj ivici kaznenog prostora. Siguran izvođač bio je Duarte, čiji je udarac, iako je ruski golman Nikita Hajkin pokušao da ga zaustavi, bio previše snažan.

Drugi gol Zvezde postigao je kapiten Uroš Spajić u 59. minutu, kada je efektno skočio i preciznim udarcem glavom poslao loptu u mrežu. Pokušaji gostiju da se vrate u igru nisu urodili plodom, a jaka kiša u finišu utakmice usporila je ritam i omogućila domaćim igračima da mirno privode utakmicu kraju.

Ovom pobedom, Crvena zvezda je uspešno izbrisala zaostatak iz prve utakmice i obezbedila svoje mesto u grupnoj fazi najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja.