Zvezda igra protiv Bajerna

Zvezda igra protiv Bajerna

Košarkaši Crvene zvezde igraju večeras od 20.30 u Minhenu protiv Bajerna utakmicu 27. kola Evrolige.

Nakon osvajanja Kupa Radivoja Koraća u Nišu, četvrtog u nizu, i pauze za reprezentativne aktivnosti, košarkaši Crvene zvezde vratiće se evroligaškim izazovima u Minhenu, gde će protiv Bajerna odigrati prvu od preostalih osam utakmica u elitnom evropskom takmičenju.

Crveno-beli su u poslednjih pet kola Evrolige zabeležili četiri poraza, pa sa skorom 10-16 zauzimaju 16. mesto na tabeli. Bolje su pozicionirani samo od Albe i Asvela i plasman u plej-in već odavno deluje kao nemoguća misija. Dok postoji teorija i najmanja šansa, živeće i nada među navijačima Zvezde, ali je i ona iz kola u kolo sve bliža gašenju.

Večerašnji protivnik ekipe Janisa Sferopulosa nije u mnogo boljoj situaciji, mada su i Bavarci osokoljeni osvajanjem Kupa Nemačke. Bajern na 14. mestu na tabeli ima pobedu više od crveno-belih, ali i dalje tri manje od Makabija, tima koji je na 10. poziciji, poslednjoj koja vodi u doigravanje.

Pred odlazak na evroligašku pauzu, predstavnik Nemačke je savladao Partizan u Beogradu nakon neizvesne završnice i pobedonosne trojke Silvana Fransiska. Bavarci su prethodno izgubili od Olimpijakosa na svom parketu (72:76), pobedili su Baskoniju u gostima u produžetku (112:109), ali i neočekivano izgubili od Asvela u Minhenu (64:76).

Ako žele u plej-in, baš kao i Zvezda, moraće izabranici Pabla Lasa da uhvate kontinuitet dobrih partija i što pre uđu u seriju evroligaških trijumfa, nalik na onu koja traje u Nemačkoj. Nakon što su savladali Partizan, Bavarci su upisali tri pobede u domaćoj BBL ligi, nadigrali su Bamberg u polufinalu i Ulm u finalu Kupa Nemačke. Kada se doda i trijumf nad Oldenburgom, izvojevan uoči duela sa crno-belima, Bajern je u tri različita takmičenja nanizao ukupno sedam pobeda.

Zvezda je početkom novembra prošle godine u Beogradu pobedila Bavarce u prvom ovosezonskom duelu – 74:68.

Crveno-beli su ukupno deset puta odmerili snage sa Bajernom u Evroligi. Šest puta su slavili, ali u Minhenu poslednji put 2015. godine.