Zvezda i Partizan igraju 174. večiti derbi

Zvezda i Partizan igraju 174. večiti derbi

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde sastaju se u devetom kolu Superlige Srbije. Utakmica počinje u 19.00 časova.

Prvi ovosezonski večiti derbi dolazi u lošem trenutku za obe ekipe, koje će pokušati da pobedom dođu do pre svega psihološkog podstreka za izazove koji slede.

Partizanu je pobeda rezultatski važnija, imajući u vidu da već zaostaju osam bodova za najvećim rivalom, uz doduše utakmicu manje.

Zvezda sa druge strane ima gotovo maksimalan učinak u prvenstvu, ali je prethodne nedelje zabeležila poraz od Benfike u prvom meču u Ligi šampiona.

Uprkos tome što se igra u „Humskoj“, Zvezda će imati ulogu favorita i eventualna pobeda crno-belih bi predstavljala pravo iznenađenje.

Crveno-beli su do sada slavili 68 puta, u 57 navrata je bilo nerešeno, dok je Partizan zabeležio 48 pobeda. Zvezda je bila efikasniji rival, postigavši 239 golova u odnosu na 204 gola koliko su postigli igrači Partizana.

Derbiji su se u čak 29 navrata završavali 1:1, što je i najčešći ishod fudbalske svetkovine. Najbolji strelac sa 13 golova je bivši Partizanov centarfor Marko Valok, a kada suigrači koji i dalje nose dresove večitih u pitanju, ističe se Bibras Natho sa tri postignuta pogotka.

Prethodne sezone su se ekipe sastale četiri puta – tri susreta u šampionatu i jedan u polufinalu kupa – a Zvezda je bila uspešnija sa dve pobede. Partizan je slavio u prvom duelu, dok je na drugom bilo nerešeno.