Zvezda i Bode u revanš meču plej-ofa Lige šampiona

Zvezda i Bode u revanš meču plej-ofa Lige šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde i Bode Glimta igraće revanš susret plej-ofa za Ligu šampiona. Početak meča zakazan je za 21.00.

Bode Glimt u Beograd dolazi na revanš susret s golom prednosti koji je stekao pobedom od 2:1 u prvom duelu. S druge strane, Crvena zvezda je uspela pogotkom Ognjena Mimovića da sačuva nadu za ulazak u Ligu šampiona i aktivan rezultat pred drugi duel.

Zvezda u prvom meču odigranom u Norveškoj nije bila dovoljno agresivna, ali je uspela da u jednom delu kontroliše kretnju igrača Bode Glimta.

Ipak, na kraju domaćin je zahvaljujući visokom intenzitetu igre i padu koncentracije rivala stigao do dva brza pogotka koji ulivaju samopouzdanje igračima pred revanš, ali i izazivaju poštovanje od Zvezdinih fudbalera.

Bode Glimt ima priliku da se prvi put u istoriji plasira u grupnu fazu Lige šampiona. Pored toga, sastav Kjetila Knutsena želi da postane prvi norveški tim koji je stigao do evropske elite, još od Rozenborga iz sezone 2007/2008.

Podsetimo, prvak Norveške tek treći put učestvuje u kvalifikacijama za najkvalitetnije evropsko nadmetanje i drugi put su stigli do plej-ofa.

S druge strane, Crvena zvezda je od 2017/2018. sezone redovna u evropskim nadmetanjima. U tri od poslednjih šest sezona, uključujući i prethodnu, Zvezda je bila deo Lige šampiona.

Norveški tim je do kvalifikacionog plej-ofa stigao posle pobeda nad RFS-om iz Litvanije ukupnim rezultatom 7:1, a potom je trijumfovao protiv poljske Jagjelonje u dvomeču sa 5:1.

Zvezda je zahvaljujući ukupnom koeficijentu nacionalnog prvenstva i prethodno dobrim rezultatim u evrotakmičenjima direktno dospela do poslednjeg kola kvalifikacija.

Zvezda je u dosadašnjoj istoriji odigrala 10 mečeva protiv ekipa iz Norveške, uključujući i prethodni meč protiv Bodea i ima pozitivan skor. Srpski klub je upisao šest pobeda, jedan remi i tri poraza, pritom je postigao 23, a primio 10 golova.