Zvezda i Bode Glimt u okršaju za Ligu šampiona

Zvezda i Bode Glimt u okršaju za Ligu šampiona

Fudbaleri Bode Glimta ugostiće Crvenu zvezdu u prvom od dva meča u okviru plej-ofa za Ligu šampiona. Duel u Norveškoj počeće u 21.00.

Bode Glimt ima priliku da se prvi put u istoriji plasira u grupnu fazu Lige šampiona, ali na tom putu im stoji šampion Evrope iz 1991. godine – Crvena zvezda. 

Pored prvog plasmana u Ligu šampiona, Bode želi da postane prva norveška ekipa koja je stigla do evropske elite, još od Rozenborga iz sezone 2007/08. Prvak Norveške tek treći put učestvuje u kvalifikacijama za najkvalitetnije evropsko nadmetanje i drugi put su stigli do plej-ofa.

S druge strane, Crvena zvezda je od 2017/2018. sezone redovna u evropskim nadmetanjima. U tri od poslednjih šest sezona, uključujući i prethodnu, Zvezda je bila deo Lige šampiona.

Norveški tim je do kvalifikacionog plej-ofa stigao posle pobeda nad RFS-om iz Litvanije ukupnim rezultatom 7:1, a potom je trijumfovao protiv poljske Jagjelonje u dvomeču sa 5:1. Zvezda je zahvaljujući ukupnom koeficijentu nacionalnog prvenstva i prethodno dobrim rezultatim u evro takmičenjima direktno dospela do poslednjeg kola kvalifikacija.

Bode će igrati prvu utakmicu protiv nekog srpskog kluba, dok je Zvezda prethodno igrala devet mečeva sa norveškim timovima.