Zvezda gostuje Mornaru

Zvezda gostuje Mornaru

Košarkaši Crvene zvezde od 21.00 gostuju Mornaru u meču 21. kola ABA lige.

Zvezda ima status velikog favorita u meču protiv poslednjeplasirane ekipe na tabeli i pobedom bi se značajno približila osvajanju prvog mesta.

Nakon poraza od Bajerna u petak, čak i oni najveći optimisti među Zvezdinim navijačima izgubili su veru u plasman u plej-of Evrolige. Crveno-beli su pokazali da bez Miloša Teodosića jednostavno nisu ista ekipa, naročito kada je igra u napadu u pitanju.

Mnogo grešaka, diskutabilnih odluka i nedostatak kreativnosti koštali su Zvezdu poraza u Minhenu, ali i čitave evroligaške sezone kroz koju su uprkos nekim odličnim partijama pokazali da trenutno nisu kadri za iskorak i plasman među osam najboljih ekipa.

Stoga Zvezdi, koja doduše može da se pohvali osvajanjem Kupa Radivoja Koraća, ostaje da se u potpunosti fokusira na dešavanja u Jadranskoj ligi.

Na šest mečeva do kraja ekipa Janisa Sferopulosa ima dve pobede više od drugoplasirane Budućnosti i treba očekivati da će sa prednošću domaćeg terena ući u plej-of.

Prvi od šest preostalih izazova u regularnom delu sezone Zvezdu očekuje u Baru, gde ne bi trebalo da ima previše problema u duelu sa Mornarom koji sa samo četiri pobede iz 20 mečeva deli poslednje mesto sa Krkom.

Međutim, tri od pomenuta četiri trijumfa Barani su zabeležili u poslednjih pet kola i sigurno je da se neće predati sve dok postoji teoretska šansa da mogu da izbegnu ispadanje.

Markus Veders i Tavijan Dan Martin pokazivali su mnogo puta tokom sezone da kada im je dan, protivničke odbrane nemaju mnogo šanse da ih zaustave, te će Zvezda morati da obrati posebnu pažnju na njih.

Uprkos tome, crveno-beli ne bi trebalo da imaju većih problema da prebrode još jedno gostovanje, imajući u vidu tradiciju susreta dva kluba. Zvezda je zabeležila sedam uzastopnih i rutinskih pobeda nad crnogorskom ekipom, koja je poslednji put savladala današnjeg protivnika pre četiri godine.

Miloš Teodosić će najverovatnije propustiti i ovaj meč zbog povrede, što će verovatno imati za posledicu veću minutažu za Džavontea Smarta koji je pokazao da se sve bolje privikava na evropsku košarku.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je pred meč da njegova ekipa mora biti fokusirana i da se mora pridržavati plana igre, dok je šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević rekao da očekuje odličan meč.