Zvezda dočekuje Partizan u finalnoj seriji ABA lige

Zvezda dočekuje Partizan u finalnoj seriji ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigraće četvrti susret finalne serije ABA lige. Meč je na programu od 19 sati u hali „Aleksandar Nikolić“.

Partizan ima prednost u finalu regionalnog košarkaškog takmičenja sa 2:1 i u slučaju pobede crno-beli bi uspeli da osvoje ABA ligu, dok će crveno-beli pokušati d aizbore majstoricu.

Zvezda je prethodni meč dobila na svom parketu, te je nesumnjivo psihološka prednost na njihovoj strani, a dodatno će biti motivisani i nošeni pesmama navijača.

Prethodne finalne mečeve odlikovala je velika tenzija na tribinama oba kluba koja srećom nije prešla na igrače Zvezde i Partizana.

Kada je reč o igri dva tima može se reći da su mečeve odlikovale individualne akcije nosilaca igre. 

Zvezda je u trećoj utakmici pronašla rešenje za centre Partizana u prvom redu za Alena Smailagića i Matijasa Lesora koji nisu pružili maksimum ili nisu bili na prepoznatljivom nivou koji ih je krasio u dosadašnjem delu sezone. 

Partizan je s druge strane odigrao prve dve utakmice na svom parketu u visokom ritmu, ne dopuštajući Zvezdi veliki prostor za kreiranjem akcija.

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je uoči  utakmice protiv Partizana da njegov tim očekuje još teži posao nego u prethodnim mečevima.

„Znači da ćemo taj meč morati da odigramo sa još više energije, čvrstine. Još jednom koristim priliku da pozovem naše navijače da sportski navijaju, da bodre naš tim, da ne vređaju nikoga i posebno da ne ubacuju apsolutno ništa na teren, jer je prednost domaćeg terena gromoglasno navijanje sa tribina. Bodrite i podržavajte naše igrače, ali fer sportski i korektno, jer samo tako možemo da dođemo zajedno do cilja“, istakao je Ivanović.

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je pred četvrtu utakmicu finala ABA lige da se nada da će njegov tim biti spremniji, ali i hladnokrvniji u meču sa Zvezdom.

”Nadamo se da ćemo biti spremniji i da ćemo biti hladnokrvniji. Znamo da je ispred nas velika prilika, još jedna utakmica. Moramo igrati dobro konstantno tokom svih 40 minuta“, istakao je strateg „crno-belih“.

Nema sumnje da će četvrti meč doneti novo uzbuđenje i neizvesnost, a ključni detalj za trijumf jednih ili drugih biće dobra odbrana.