Zvezda dočekuje Olimpijakos

Zvezda dočekuje Olimpijakos

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Olimpijakos u 33. kolu Evrolige. Meč se igra od 19.00 časova.

Pobedom protiv Studentskog centra u pretposlednjem kolu ABA lige, Crvena zvezda je obezbedila prvo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

S obzirom na to da je u prethodnih nekoliko utakmica Evrolige Zvzeda ušla bez šanse da se plasira u plej-in, izabranici Janisa Sferopulosa u potpunosti su se posvetili Jadranskoj ligi, te je grčki stričnjak imao priliku da uigrava ekipu i igračima koji su tokom sezone imali manju minutažu da više prostora za igru.

Dobra partija protiv Reala – koji doduše nije bio previše zainteresovan za igranje odbrane – pokazala je da Zvezda može u kontinuitetu da dolazi do poena u odsustvu Miloša Teodosića, čiji izostanak u prethodnom periodu je po pravilu značio i lošu igru u napadu.

Dobra igra u napadu će im svakako biti potrebna ukoliko žele da ponove partiju iz Madrida protiv Olimpijakosa koji je prošle nedelje trijumfalno napustio Beograd nakon meča sa Partizanom.

Očekuje se da najveća pretnja po Olimpijakos bude Nemanja Nedović koji se nalazi u sjajnoj košgeterskoj formi. Na poslednjih pet mečeva Nedović u proseku postiže 21 poen, ističući se u periodu u kom je ekipa imala velikih problema sa povredama.

Dobra vest za Zvezdu jeste povratak Jaga dos Santosa i Miloša Teodosića u tim. Jago se na parketu našao prvi put nakon povrede koju je zadobio na meču protiv Makabija, dok je Teodosić zbog manjih zdravstvenih problema propustio meč sa Realom.

Na debi Treja Tompkinsa će navijači crveno-belih morati još da čekaju, s obzirom na to da Amerikanac neće biti spreman za pretposlednje evroligaško kolo.

Trener srpskog tima Janis Sferopulos, koji je bio šef stručnog štaba Olimpijakosa, izjavio je da će njegova ekipa ići na pobedu, kao i da njegovim igračima ne sme da manjka motivacije.

Grčki tim je pobedom protiv Partizana uspeo da odbije još jedan nalet Makabija i zadrži šesto mesto na tabeli koje garantuje plej-of.

Međutim, moraće ekipa Jorgosa Barcokasa da maksimalno koncentrisano uđe u poslednja dva susreta regularnog dela kako bi tu poziciju sačuvala, ali i eventualno, uz kiks bolje plasiranih ekipa, došla do još boljeg plasmana.

Pokazali su pirejski crveno-beli upravo u prošlonedeljnoj pobedi u „Areni“ da poseduju veliki broj kvalitetnih igrača koji svakog trenutka mogu da preuzmu odgovornost i odigraju odličnu partiju kada je to potrebno – kao što je to bio slučaj sa Najdželom Vilijams Gosom.

Uprkos problemima sa povrdama visokih igrača, među kojima su Nikola Milutinov i Filip Petrušev, Olimpijakos je odlično prilagodio igru Mustafi Falu, a Mozes Rajt je pokazao da će biti odlično pojačanje u odsustvu srpskih reprezentativaca.

U prvom meču u sezoni Olimpijakos je trijumfovao na domaćem terenu rezultatom 88:83, a utakmicu je obeležio Alek Piters sa 28 poena. Zvezdu je predvodio Nedović sa 26 postignutih poena.

Olimpijakos će imati ulogu velikog favorita u meču u koji Zvezda ulazi bez rezultatskog imeperativa, a upravo bi rasterećenost beogradskih crveno-belih mogla da napravi probleme grčkoj ekipi ukoliko maksimalno fokusirani ne uđu u meč.