Zvezda dočekuje Krku u „Pioniru“

Zvezda dočekuje Krku u „Pioniru“

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Krku u meču 22. kola ABA lige. Utakmica se igra u Dvorani „Aleksandar Nikolić“ od 19.00 časova.

Posle gostovanja u Kneževini Monako u kom su svedočili usponu Majka Džejmsa na poenteski tron Evrope, crveno-beli igraju protiv poslednjeg tima na tabeli regionalnog takmičenja.

Sve osim ubedljive pobede domaćina biće iznenađenje na ovom duelu. Janis Sferopulos će pre svega imati cilj da odmori nosioce, raspodeli minutažu i pruži više šanse igračima uloge.

U prethodnom kolu Zvezda je Krkinom glavnom rivalu u borbi za izbegavanje epiteta poslednjeg, ekipi Mornara iz Bara, na gostovanju ubacila 102 pobeda i trijumfovala za 46 poena razlike. Drugi tim sa samog dna tabele je u još nepovoljnijem položaju, jer dolazi u Beograd. 

Krka je poslednji trijumf, četvrti u sezoni, imala protiv Mornara na svom terenu, na šta su se nadovezala tri poraza.  Prošlo je 13 godina od prethodnog slavlja tima iz Slovenije u Beogradu nad Zvezdom, 29. januara 2011. je bilo 79:77 za Krku.

„Očekuje nas utakmica protiv tima koji se bori da ostane u ligi, i sama ta činjenica ih čini veoma opasnim. Moramo da izađemo na teren motivisani, spremni da odigramo dobro i da se držimo našeg plana“, rekao je trener crveno-belih Janis Sferopulos.

Ovim duelom kreće dobar period po beogradski sastav sa pet od šest mečeva na domaćem parketu u ABA i Evroligi.