Zvezda dobila Budućnost u „Pioniru“

Zvezda dobila Budućnost u „Pioniru“

Košarkaši Crvene zvezde u derbiju drugog kola ABA lige pobedili su podgoričku Budućnost u dvorani „Pionir“ rezultatom 69:65.

Beograđani su upisali drugi trijumf u regionalnom takmičenju, dok crnogorski prvak ima učinak 1-1.

Crveno-beli su sve do polovine trećeg perioda u potpunosti kontolisali utakmicu, blistao je Filip Petrušev i pravo je talentovani centar u 25. minutu sa linije penala doneo maksimalnih 11 poena prednosti svom timu – 51:40.

Ipak, od tog trenutka Budućnost je zaigrala mnogo bolje, trener Vlada Jovanović je „pronašao“ pravu postavu i predvođeni raspoloženim Igorom Drobnjakom gosti su počeli da tope minus.

Zvezda je imala velikih problema u napadu, a Drobnjak je u 34. minutu prvi put doneo prednost Podgoričanima – 57:55. Crveno-beli su do tog trenutka postigli samo 12 poena u drugom poluvremenu…

Mučila se Zvezda, koja u ovom meču nije mogla da računa na Stefana Markovića, a iskusni Džon Holand je trojkom na nešto više od četiri minuta pre kraja za 61:57 vratio toliko potreban mir svom timu i otškrinuo vrata trijumfa.

Tačku na meč u „Pioniru“ stavio je Ben Bentil sa linije slodnih bacanja za plus šest na dva minuta i deset sekundi pre kraja za, u meču sa malo poena, nedostižnih 65:59. Budućnost je na 20 sekundi pre kraja došla do 67:65, a tačku na meč stavio je Bentil sa dva pogođena penala.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Bentil sa 16 poena (2/4 za dva) uz 5 skokova i 2 asistencije, Petrušev (2/4 za dva, 1/1 za tri, 8/9 slobodna bacanja) i Luka Mitrović (4/5 za dva) su postigli po 15, a Holand 10. Neverovatan je podatak da su plejmejkeri Zvezde Nikola Ivanović, Džejlen Adams i Nikola Topić zajedno postigli samo dva poena i to preko Amerikanca u finišu utakmice sa penala!

Kod gostiju jedini dvocifren bio je Drobnjak sa 19 poena (3/5 za tri), Kameron Rejnolds, Petar Popović i Kenan Kamenjaš su dodali po 8, a Marko Jagodić-Kuridža 5 uz 11 skokova.

Srpski tim u četvrtak u 19 časova u drugom kolu Evrolige dočekuje Panatinaikos, dok Budućnost u sredu na startu Evrokupa u Podgorici igra sa Hamburgom.