Zvezda deklasirala Budućnost u Beogradu

Zvezda deklasirala Budućnost u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde na domaćem parketu savladali su ubedljivim rezultatom ekipu Budućnosti 93:55 u prvom polufinalnom meču regionalne Aba lige.

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali ekipu Budućnosti u Beogradu. Neizvesno je bilo samo u uvodnim trenucima.

Nakon pet minuta sporije igre i ujednačenog rezultata domaća ekipa je brzo stigla do dvocifrenog vođstva.

Košarkaši Crvene zvezde su trojkama povećavali prednost, a spetljana Budućnost u napadu nije mogla adekvatno da odgovori, pa je domaćin posle prvih 10 minuta imao 14 poena prednosti.

Fakundo Kampaco je u drugoj četvrtini nastavio gde je stao Filip Petrušev koji je u prvoj četvrtini, u ranom periodu meča pravio razliku.

Najveća prednost domaće ekipe u prvom poluvremenu iznosila je 22 poena, ali je Budućnost u drugoj polovini druge deonice uspela da konsoliduje redove, igra organizovanije napade i ne gubi lopte što im je koliko toliko donelo smanjenje zaostatka. 

Zvezda je nastavila sa dobrom igrom i u trećoj deonici. Rivalu su dopustili svega 10 poena, dok se prednost ekipe sa Malog Kalemegdana brzo povećala na plus 30.

U istom ritmu protekla je i poslednja četvrtina u kojoj su crveno-beli imali i 40 poena prednosti. Erik Grin je odigrao dobrih poslednja tri minuta i svojim poenima spasao ekipu još ubedljivijeg poraza.

U redovima Crvene zvezde Filip Petrušev poostigao je 17 poena, Bentil je dodao 13, Kampaco i Mitrović po 11, a Luka Vildoza 10.

U ekipi Budućnosti pomenuti Grin je bio jedini dvocifren sa 13 poena.