Aleksandar Zverev propustio šansu za pobedu, gubi od Lorenca Musetija u četvrtfinalu Erste Bank Opena

Aleksandar Zverev propustio šansu za pobedu, gubi od Lorenca Musetija u četvrtfinalu Erste Bank Opena

Trećeplasirani teniser Aleksandar Zverev doživeo je razočaravajući poraz u četvrtfinalu Erste Bank Opena u Beču, gde je izgubio od Lorenca Musetija nakon što nije iskoristio priliku da zatvori meč. Zverev je osvojio prvi set i imao prednost u drugom, vodeći sa 3-0 u tajbrejku, ali je izgubio odatle i završio meč rezultatom 2-6, 7-6 (5), 6-4 posle 2 i po sata borbe.

Italijanski teniser Museti bio je oduševljen povratkom koji je izveo, ističući važnost ove pobede u svojoj karijeri. „To je definitivno meč koji mi mnogo znači. To je prilično velika pobeda, jer Saša stvarno voli da igra ovde, na ovom terenu, u ovim uslovima,“ rekao je Museti nakon meča.

Musetijev sledeći protivnik biće šesti nosilac Džek Drejper, koji je takođe imao uspešan dan, pobedivši Tomaša Machaca iz Češke Republike rezultatom 6-3, 3-6, 6-1.

U još jednom zanimljivom dvoboju, Karen Hačanov savladao je Italijana Matea Beretinija sa 6-1, 6-4, čime je ostvario svoj prvi trijumf u petom susretu protiv ovog igrača. Hačanov je trenutno u nizu od sedam pobeda, nakon osvajanja titule u Almatiju prošlog vikenda.

Zverevov poraz dodatno naglašava nepredvidivost teniskih turnira, dok se igrači pripremaju za nastavak takmičenja i borbu za titulu u Beču.