Žreb za Evropsko prvenstvo u fudbalu, Srbija će dobiti protivnike

Žreb za Evropsko prvenstvo u fudbalu, Srbija će dobiti protivnike

Fudbalska reprezentacija Srbije saznaće protivnike u grupnoj fazi Evropskog prvenstva na žrebu koji se održava u Hamburgu, jednom od deset gradova domaćina predstojećeg šampionata Evrope u Nemačkoj. Žrebanje počinje u 18.00.

Fudbaleri Srbije su posle 24 godine prvi put izborili plasman na kontinentalni šampionat i na žrebu će biti u četvrtom šeširu.

U toj grupi su još selekcije Italije, Švajcarske i ekipa koje će svoje mesto u Nemačkoj tražiti kroz baraž krajem marta naredne godine, pa je jedino izvesno da naša selekcija sa njima neće biti u grupnoj fazi.

Svi ostali su potencijalni rivali timu Dragana Stojkovića, a ovo su sastavi šešira na žrebu:

Prvi: Nemačka, Portugalija, Francuska, Španija, Belgija i Engleska.

Drugi: Mađarska, Turska, Rumunija, Danska, Albanija i Austrija.

Treći: Holandija, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Češka.

Četvrti šešir: Italija, Srbija, Švajcarska i budući pobednici baraža A, B i C divizije Lige nacija.

Kombinacija ima mnogo, timovi iz prve grupe smatraju se favoritima, iako je na ovakvim nadmetanjima mnogo toga neizvesno.

U svakom slučaju, šta god da donese predstojeći žreb, izvesno je da će „orlovi“ na predstojećem prvenstvu morati da odigraju daleko bolje nego što je to bio slučaj u uspešno završenim kvalifikacijama.

Evropsko prvenstvo održava se od 14. juna do 14. jula 2024. godine u deset gradova: Berlinu, Minhenu, Dortmundu, Štutgartu, Gelzenkorhenu, Frankfurtu, Hamburgu, Dizeldorfu, Kelnu i Lajpcigu. Prvi meč se igra u Minhenu, a finale u Berlinu.