Zoran Popović napušta Crvenu zvezdu

Zoran Popović napušta Crvenu zvezdu

Mesecima unazad se spekulisalo o odlasku golmana Zorana Popovića sa Marakane. Danas su iz redova crveno-belih potvrdili da će iskusnom čuvaru mreže meč protiv Čukaričkog biti oproštaj od Zvezde.

Klub sa Marakane se oglasio na mrežama i potvrdio da će Popović završiti epizodu u Zvezdi:

“Na proslavi 35. titule od Crvene zvezde će se oprostiti i iskusni čuvar mreže – Zoran Popović. Prekaljeni golman je sinonim za pouzdanost, uspehe i trofeje. Bio je deo najvećih podviga koje je naš klub ostvario u 21. veku, a na utakmicama na kojim je stajao na golu Crvene zvezde, uvek je pružao maksimum. Navijači našeg kluba se sa ponosom sećaju grandioznih bravura, kako na prijateljskim duelima, tako i na zvaničnim mečevima, kao što je duel u Ligi Evrope, kada je ostao nesavladan i zajedno sa saigračima izborio pobedu protiv Ludogoreca. Van terena uvek miran i povučen, a na treninzima i u svlačionici oličenje profesionalizma i autoriteta. Zoran Popović je sa Crvenom zvezdom osvojio 10 trofeja i jedan je od igrača sa najviše odličja u istoriji kluba”.

On  je 2018. godine napustio redove Bodo Glimta i preselio se na Marakanu, gde je stigao do brojke od 10 trofeja i možda bio u senci Milana Borjana, ali definitivno bio verni vojnik Zvezde koji je uvek bio na visini zadatka.