Žoao Kanselo postigao gol za Al-Hilal u pobedi nad Al-Rajanom u Azijskoj Ligi šampiona

Žoao Kanselo postigao gol za Al-Hilal u pobedi nad Al-Rajanom u Azijskoj Ligi šampiona

Žoao Kančelo postigao je svoj prvi gol za Al-Hilal pošto je klub iz Saudijske Arabije pobedio katarski klub Al-Rajan sa 3-1 na elitnom turniru Azijske Lige šampiona u utorak.

Portugalski internacionalac, potpisan iz Mančester sitija, postigao je gol neposredno pre poluvremena. Ranije je rezultat za četvorostrukog šampiona Azije otvorio reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić. Kančelo je potom asistirao Markosu Leonardu za treću pre pauze.

Početkom drugog poluvremena Roger Guedes je postigao gol za Al-Raiian, ali su Saudijci bili ti koji su bili najbliži ponovnom pogotku pošto je Aleksandar Mitrović promašio penal.

Al-Hilalov rival iz Rijada Al-Nasr remizirao je 1-1 sa Al-Šortom iz Iraka u ponedeljak kada je Kristijano Ronaldo ostao u Saudijskoj Arabiji nakon što mu je dijagnostikovana virusna infekcija.

Na ovom obnovljenom turniru, 24 tima su podeljena u dve grupe od po 12, podeljene na istočnu i zapadnu geografsku zonu, a svaka igra po osam utakmica. Osam najboljih iz svake grupe napreduje u osminu finala.

Golova je bilo u izobilju na istoku. Južnokorejski debitant Gvandžu FK pobedio je sa 7-3 Iokohama F.Marinos, japanski tim koji je izgubio u majskom finalu.

Kineske ekipe su uživale u dobrom startu. Šandong Tajšan je pobedio Central Coast Mariners iz Australije sa 3-1, dok je Šangajska luka pobedila sa 4-1 protiv Pohang Stilersa, trostrukog pobednika, Južne Koreje.

Na drugom mestu, japanski Visel Kobe i Buriram junajted iz Tajlanda odigrali su nerešeno 0-0.