Zirkzi postigao gol na debiju za Man Junajted u pobedi od 1-0 nad Fulamom na otvaranju Premijer lige

Zirkzi postigao gol na debiju za Man Junajted u pobedi od 1-0 nad Fulamom na otvaranju Premijer lige

Džošua Zirkzi je obeležio svoj debi za Mančester junajted tako što je ušao sa klupe i postigao gol u 87. minutu i ​​doneo svom timu pobedu od 1:0 nad Fulamom na otvaranju sezone Premijer lige u petak.

Holandski napadač je probio levu nogu da bi uputio centaršut drugog zamenika Alehandra Garnača na Old Trafordu.

Zirkzi, koji je prešao iz Bolonje za prijavljenih 47 miliona dolara prošlog meseca, bio je jedan od tri vansezonska potpisa koja su prvi put nastupila za Junajted, zajedno sa defanzivcima Nusairom Mazrauijem i Matijesom de Ligtom.

„Pobediti ovde u svojoj prvoj utakmici kod kuće i osvojiti gol, ne može biti bolje“, rekao je Zirkzi.

Zirkzi, Mazraui i De Ligt su stigli kao deo trošenja od 180 miliona dolara od strane rekordnih 20-strukih šampiona, kluba pod novim vođstvom i koji želi da se vrati svojoj nekadašnjoj slavi. Erik ten Hag je zadržan na mestu menadžera uprkos tome što je prošle sezone vodio Junajted do osmog mesta i ovo je bio solidan, iako nespektakularan, početak kampanje za njegov tim.

Pošto Zirkzi nije bio u potpunosti oštar, a Rasmus Hojlund se povredio, Junajted je počeo sezonu bez napadnog napadača na terenu i to se pokazalo, sa vezistima Brunom Fernandesom i Mejsonom Mauntom koji su gubili najbolje prilike u utakmici koja je nestajala pre Zirkzejevog kasna intervencija.

Golman Fulama Bernd Leno priskočio je u pomoć svom timu, spasao je dva puta na nogama Fernandesa u šansama jedan na jedan, a zatim se oštro spustio i odbio Maunt iz neposredne blizine u drugom poluvremenu.

Međutim, Leno nije imao šanse sa udarcem Zirkzeeja ispred Stretford Enda, a Garnačo je prokockao sjajnu šansu za povećanje od 2:0 u nadoknadi vremena kada je odvukao šut pored praznog gola.

Mazraui je igrao 81 minut na poziciji desnog beka pre nego što ga je zamenio De Ligt, tri dana nakon što su obojica prešli iz minhenskog Bajerna. Zirkzee je ušao u 61.