Denver Nagetsi nastavljaju dominaciju

Denver Nagetsi nastavljaju dominaciju

Denver Nagetsi će pokušati zadržati svoj neporaženi niz dok gostuju Minesota Timbervulvsima u Mineapolisu. Nagetsi su pobijedili u prvih četiri utakmice sa impresivnim prosječnim rezultatom 116-102, što je svakako iznenađenje s obzirom na izazove koji prate branitelje naslova.

Ključni faktor za ovu dominaciju Denvera je izvanredna igra Nikole Jokića. Srpski centar bilježi prosječno 26,5 poena, 12,3 skoka i 8,5 asistencija po utakmici ove sezone. U svojoj posljednjoj utakmici protiv Utah Jazza, Jokić je postigao svoj 107. triple-double u karijeri s 27 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Time se izjednačio s LeBronom Jamesom i Jasonom Kiddom na četvrtom mjestu svih vremena po broju triple-doublea.

Triple-double protiv Minesote bi Jokiću donio četvrto mjesto na toj listi. Još uvijek zaostaje za Russellom Westbrookom (198), Oscarom Robertsonom (181) i Magicom Johnsonom (138).

Unatoč nevjerojatnom uspjehu Nikole Jokića, trener Nagetsa, Michael Malone, ističe kako je važno ne uzimati njegovu izvanrednu igru zdravo za gotovo. On ga uspoređuje s LeBronom Jamesom i ističe kako su njihova inteligencija i sposobnost da čine svoje suigrače boljima ono što ih čini zaista velikima.

S druge strane, Minesota je krenula u sezonu s lošijim rezultatom i trenutačno ima dvije poraza iz tri odigrane utakmice. Izgubili su od Atlanta Hawksa u posljednjem susretu rezultatom 127-113. Trenutno su se suočili s izazovima u usklađivanju igre i pokušajem da postignu ravnotežu između zabijanja i timskog rada.

Denver Nagetsi će pokušati usporiti Anthonyja Edwardsa, trenutačno najboljeg strijelca Timbervulvsa s prosječno 25,3 poena po utakmici. Karl-Anthony Towns i Rudy Gobert također su igrači koji donose dvostruki dvostruki učinak svojim ekipama. Nagetsi će vjerojatno dodijeliti Kentaviousu Caldwell-Popeu ulogu obrambenog igrača za čuvanje Edwardsa, budući da je pokazao izvanredne rezultate u svojoj obrambenoj igri.

Nastavak sezone otkrit će jesu li Denver Nagetsi u stanju održati svoju izvanrednu igru i nadmašiti sve konkurente.