Vlahović sa dva gola i asistencijom doneo pobedu Juventusu porotiv Frozinonea

Vlahović sa dva gola i asistencijom doneo pobedu Juventusu porotiv Frozinonea

Fudbaleri Juventusa na domaćem terenu savladali su ekipu Frozinonea 3:2 u utakmici 26. kola italijanske Serije A.

„Stara dama“ je povela već u trećem minutu pogotkom Vlahovića kojem je asistirao Veston Mekeni. Domaći tim je nastavio da stvara akcije i drži loptu u svom posedu, ali je Frozinone pretio, a onda i kaznio ekipu Masimilijana Alegrija.

U 14. minutu Čedira je u šesnaestercu Juventusa bio najviši u skoku da posle centaršuta Zortee loptu pošalje u mrežu pored desne stative.

Brešijanini je potom u 27. minutu doneo preokret Frozinoneu, da bi već u 33. Juventus došao do poravnanja. Mekini je gurnuo upotrebljivu loptu u šesnaesterac koju je reprezentativac Srbije poslao u mrežu, a do pauze nije bilo poromene rezultata.

U nastavku meča,  udrugom poluvremenu, Juventus je napadao gol rivala, ali su se fudbaleri Frozinonea organizovano branili.

Dobru priliku za Juventus imao je Vlahović u prvom minutu sudijske nadoknade kada je nakon gužve u šesnaestercu sa 15 metara šutirao preko gola.

Kada su gosti mislili da će se kući vratiti sa bodom, „stara dama“ je imala korner u poslednjem minutu nadoknade. Lopta je išla na prvu stativu, Vlahović ju je glavom poslao na drugu gde se Rugani dobro snašao i stavio tačku na meč rezultatom 3:2 u korist domaćina.

Bjanko-neri su se ovom pobedom približili Interu na šest bodova zaostatka, ali sa dve utakmice više.