Real Madrid razbija Đironu sa 4-0, Vinisijus i Belingem blistali

Real Madrid razbija Đironu sa 4-0, Vinisijus i Belingem blistali

Vinisijus Junior je pružio sjajan sveobuhvatan učinak, dok je Jude Bellingham postigao dva gola pre nego što je napustio teren povređen, dok je Real Madrid u subotu u španskom prvenstvu pobedio konkurenta za titulu, Đironu, sa 4-0.

Lider Madrid je otvorio pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Đironu, čija su samo dva poraza u inače senzacionalnoj sezoni oba bila od tima Karla Anćelotija.

Savršena noć u Madridu imala je jednu manu. Bellingham je tražio da bude zamenjen početkom drugog poluvremena, samo nekoliko trenutaka nakon što je postigao rezultat od 3-0. Moraće da se vidi da li će engleski vezista biti spreman za utakmicu u utorak u Lajpcigu u osmini finala Lige šampiona.

Dok je Belingem postigao vodeći gol u ligi sa 15 golova i ukupno 20 golova od kada se pridružio Madridu prošlog leta, Vinicijus je bio taj koji je doveo Madriđane do pobede tako što je učestvovao u svim golovima domaćina.

Brazilski napadač je otvorio rezultat samo šest minuta nakon početnog udarca. Potom je asistirao kod golova Belingema i Rodriga, i imao je udarac koji je golman Đirone blokirao na putu Bellingema za lak gol.

Đirona je jedini poraz u ligi doživela u septembru kada je izgubila od Madrida sa 3-0. Od tog poraza, Đirona je prošla 15 kola bez poraza, deo koji je uključivao i tim koji vodi na tabeli.