Viktor Vembanjama ne igra na Mundobasketu

Viktor Vembanjama ne igra na Mundobasketu

Prvi pik NBA drafta Vikot Vembanjama neće igrati za Francusku na Svetskom prvenstvu u Japanu, Filipinima i Indoneziji, prenosi „Eurohups“.

Novo „čudo od deteta“ u svetu košarke će propustiti Mundobasket, jer će se spremati za narednu NBA sezonu. Vembanjama je za „L’ Ekip“ istakao da je njegova odluka bila teška, ali neopoziva.

Momak koji sa 225 centimetara igra kao bek, želi da učestvuje u NBA Letnjoj ligi, kako deo priprema za sledeću sezonu.

Očekivanja od njega su ogromna, jer se gotovo godinu dana ranije najavljivao kao sigurni prvi pik NBA drafta i mnogi timovi su se utrkivali da što lošijim rezultatima imaju što veće šanse da ga odaberu. San Antonio sparsi su bili srećne ruke.

Vembanjama je imao priliku da se prestavi globalnom auditorijumu posle partija za Francuze u kvalifikacionim džepovima i u dresu Metropolitana, s kojim je dogurao do finala francuskog prvenstva, u kom su poraženi od Monaka.

Vembanjama je debitovao za Francusku u novembru prošle godine. On je prošle sezone za Metropoliten prosečno postizao 21,6 poena i imao je 10,4 skoka po utakmici.

Svetsko prvenstvo će biti odigrano od 25. avgusta do 10. septembra, a Francuska se nalazi u grupi sa Kanadom, Letonijom i Libanom.