Vest Hem izborio remi protiv Lids junajteda

Vest Hem izborio remi protiv Lids junajteda

LIDS – Vest Hem junajted okončao je niz od pet uzastopnih poraza u Premijer ligi, pošto su se u sredu izborio za remi 2-2 protiv Lids junajteda, prenosi Rojters.

Napadač Vilfrid Gnonto doveo Lids u vođstvo u 27. minutu, ali ekipa Dejvida Mojesa je dobro odgovorila i zasluženo izjednačila neposredno pre poluvremena kroz penal Lukasa Pakete.

S obzirom da su navijači još uvek zauzeli svoja mesta u drugom poluvremenu, Đanluka Skamaka je zaprepastio Eland Roud sekundom za Vest Hem 44 sekunde nakon ponovnog starta i završio preokret.

Lids se mučio dok je padala kiša, ali grom iz vedra neba Rodrigo je ponovo vratio paritet na 20 minuta do kraja.

Obe strane su imale šanse da osvoje, ali su morale da se zadovolje poenom, a Vest Hem je ostao 17. na tabeli, na nivou od 15 bodova sa Evertonom u zoni ispadanja, dok je Lids na dva boda više od tri donja na 14. mestu.

Nisu samo Vest Hemu bili potrebni bodovi u susretu, a Lids se iz nedelje u nedelju približavao zoni ispadanja.

Domaćini su dobro počeli u kišici Zapadnog Jorkšira, stvorivši nekoliko dobrih otvaranja pre nego što je italijanski reprezentativac Gnonto zabio svoj prvi gol u engleskom fudbalu nakon čistog jedan-dva protiv Krisensija Samervila.

Vladimir Kufal je umalo postigao spektakularno izjednačenje na polovini Lidsa nakon što je domaći golman Ilan Meslijer izleteo sa svoje linije i izveo udarac.

Činilo se da je Pablo Fornals propustio još jednu priliku da izjednači dok je na pragu pauze pogodio široku stranu, ali VAR je presudio da je Jarrod Boven fauliran u nadogradnji i dosuđen je penal, koji je Pakueta pogodio.

Drugo poluvreme je bilo jednako uzbudljivo, a Lidsu je bio potreban Skamakin udarac, samo njegov treći ligaški gol od dolaska u Englesku u poslednjoj sezoni, da ih oživi.

Nakon što je Rodrigo pogodio svoj 10. ligaški gol u kampanji u donji ugao, Deklan Rajs je opalio iz dobre pozicije, dok je golman Vest Hema Lukaš Fabijanski napravio nekoliko dobrih zaustavljanja kako bi sačuvao preko potreban bod svojoj ekipi.