Maks Ferštapen ostvario rekordnu 16. pobedu u sezoni na Velikoj nagradi Meksiko Sitija

Maks Ferštapen ostvario rekordnu 16. pobedu u sezoni na Velikoj nagradi Meksiko Sitija

Maks Ferštapen ostvario je impresivnu pobedu na Velikoj nagradi Meksiko Sitija u Formuli 1. Holandski vozač Red Bull Racing tima preuzeo je vođstvo od Ferarijevih vozača Šarla Leklera i Karlosa Sainza na prvoj krivini i zadržao svoju poziciju do kraja trke.

Ferštapen je imao spektakularan start sa trećeg mesta na gridu, prolazeći između Ferarija i preuzimajući vođstvo. Ova pobeda označava njegovu 16. pobedu u sezoni, postavši tako najbolji učinak u jednoj sezoni u svojoj karijeri.

Ova pobeda takođe ga izjednačava sa Alenom Prostom na četvrtom mestu po broju ukupnih pobeda u Formuli 1 sa 51. Luis Hamilton i dalje drži rekord sa 103 pobede.

Uzbudljiva trka u Meksiku obeležena je i teškom nezgodom vozača Haasa, Kevina Magnusena, koja je dovela do privremenog zaustavljana trke. Ferštapen je ostao smiren i uspeo da zadrži vodstvo nakon ponovnog starta.

Domaći favorit, Serđo Perez, doživeo je nezgodu u prvom krugu trke, izbačen sa staze nakon sudara sa Leklerkom. Ovo je imalo značajan uticaj na šampionat, smanjujući Hamiltonov zaostatak za Perezom na samo 20 bodova sa tri preostale trke.

Ova trka je donela uzbuđenje i drama Formule 1, ostavljajući ljubitelje trka za volanom sa nestrpljenjem iščekivanja narednih trka na kalendaru.