Arsenal gostuje Fulamu, PSŽ igra protiv Lensa

Arsenal gostuje Fulamu, PSŽ igra protiv Lensa

Arsenal i Brajton idu na treću uzastopnu pobedu i otvaraju sezonu Premijer lige kada ugošćuju Fulam i Vest Hem. Dok se očekuje da će Arsenal biti među kandidatima za titulu, Brajton je više iznenađenje čak i ako je tim postao veća sila pod mudrom upravom Roberta De Zerbija. Brajton je ovog leta izgubio centralne vezne igrače Aleksisa Meka Alistera i Mojzesa Kaiseda, ali je ipak postigao četiri gola u svakoj od dve dosadašnje pobede. Everton nema bodova i golova pred domaći meč protiv Vulverhemptona, koji je takođe izgubio prve dve utakmice. Mančester junajted je, sa tri boda, bio nemoćan ispred Notingem Foresta, dok je Brentford kod kuće Kristal Palas, a Totenhem putuje u Bornmut.

Nakon što je prošle nedelje postigao gol, Kristijan Pulišić će se nadati još istog u svom prvom meču na San Siru, kada Milan gostuje Torinu. Drugi reprezentativac Sjedinjenih Država Junus Musah, koji je suspendovan prošlog vikenda, mogao bi da debituje. Romi je trebalo kasno izjednačenje da spase remi protiv Salernitane prošlog vikenda, a ekipa Žozea Murinja će tražiti poboljšanje u Helas Veroni. Novopromovisani Frozinone je izgubio svoj prvi meč u Seriji A, protiv branioca titule Napolija, i suočava se sa još jednim teškim testom protiv Atalante. Monca je domaćin Empoliju, a obe strane traže prve bodove i prve golove.

Borusija Dortmund gostuje u Bohumu na derbiju pre nego što Borusija Menhengladbah dočekuje Bajer iz Leverkuzena za kasnu utakmicu u Bundesligi. Dortmund je imao sreću da počne ligu pobedom prošlog vikenda i tražiće napredak u Bohumu, gde je mogao da remizira samo 1-1 u poslednja dva gostovanja. Bohum takođe treba da se iskupi nakon poraza od 5-0 od Štutgarta prošlog vikenda. Leverkuzen je, nasuprot tome, pun samopouzdanja nakon što je počeo sa pobedom nad Lajpcigom od 3-2 i nadaće se da će iskoristiti klimavu Gladbahovu odbranu. Takođe, gostovanje Union Berlina promovisalo je Darmštat, Keln dočekuje Volfsburg, Verder Bremen gostuje Frajburgu, a Hajdenhajm ugošćuje Hofenhajm na svojoj prvoj utakmici kod kuće u Bundesligi.

I dalje u potrazi za pobedom u prvoj ligi ove sezone sa samo dva boda u isto toliko utakmica, branilac titule Pari Sen Žermen bi mogao da prođe bez novog napadača Gonzala Ramosa protiv Lensa. PSŽ, koji je izvršio veliku rekonstrukciju svog tima tokom vansezone, rekao je da Ramos pati od blagog problema sa mišićima koji bi ga mogao isključiti iz meča protiv prošlosezonskih drugošampiona. Ramos, za koga se očekivalo da će nastupiti ispred zajedno sa Kilijanom Mbapeom i Usmanom Dembeleom, potpisao je ugovor iz Benfike i tek treba da postigne gol za svoj novi tim. Lens je takođe polako počeo, sa samo jednim bodom, i verovatno će debitovati napadaču Elie Vahi protiv PSŽ-a. Vahi je prošle sezone postigao 19 golova za Monpelje. U drugom subotnjem meču Marsej protiv Bresta.

Sevilja je domaćin Đironi koja želi prvu pobedu u sezoni nakon što je izgubila obe utakmice u španskoj ligi i UEFA Superkup od Mančester sitija. Almerija je u Kadizu nakon što je takođe izgubila obe dosadašnje utakmice, dok je Granada bez pobede ugostila Majorku.