Tijafo i Fric ostvaruju američki san: Prvi put nakon 2009. američki teniseri u polufinalu Grend slema

Tijafo i Fric ostvaruju američki san: Prvi put nakon 2009. američki teniseri u polufinalu Grend slema

Franses Tijafo i Tejlor Fric su ostvarili dugogodišnji san i doveli američki muški tenis ponovo u centar pažnje. Njih dvojica, dugogodišnji prijatelji i rivali, obezbedili su plasman u polufinale Otvorenog prvenstva SAD, garantujući tako da će jedan Amerikanac igrati u finalu Grend slem turnira prvi put od 2009. godine, kada je Endi Rodik izgubio od Rodžera Federera na Vimbldonu.

Njihova priča o rivalstvu i podršci traje godinama. Tijafo se prisetio trenutka kada su rano ujutru, tokom zajedničkog leta, razgovarali o budućnosti i svojim ambicijama. „Tejlor mi je tada rekao: ‘Brate, mislim da ćemo ja i ti biti 1-2 Amerikanca i prednjačiti.’ Bio sam umoran, ali njegov način razmišljanja me je motivisao,“ ispričao je Tijafo.

Ova generacija američkih tenisera, uključujući Tijafoa, Frica, Tomija Pola, Bena Šeltona i Sebastijana Kordu, donosi novi talas nade za američki tenis. Svi su rangirani među top 20 ATP igrača, a njihova međusobna konkurencija i prijateljstvo ih motivišu da postignu velike stvari.

„Uvek smo se međusobno gurali ka boljim rezultatima. Sada imamo priliku da se borimo na najvećoj sceni, i znam da smo obojica ponosni na ovaj trenutak,“ rekao je Tijafo, koji poznaje Frica još od tinejdžerskih dana.

Ovo polufinale Otvorenog prvenstva SAD predstavlja simbolično buđenje za američki tenis, a očekivanja su visoka za njihov nastup u završnici turnira.