Tejlor Fric pobedio je Aleksandra Zvereva i stigao do svog prvog grend slem polufinala

Tejlor Fric pobedio je Aleksandra Zvereva i stigao do svog prvog grend slem polufinala

Tejlor Fric je postigao najveći uspeh u svojoj karijeri na US Openu, plasiravši se u svoje prvo polufinale grend slema nakon impresivne pobede nad četvrtim nosiocem, Aleksandrom Zverevim. Fric je slavio rezultatom 7-6 (2), 3-6, 6-4, 7-6 (3) i tako napravio veliki korak u svom teniskom usponu.

U momentu kada je Zverevov poslednji forhend završio u autu, Fric je ispustio reket, podigao pesnice i uskliknuo: „Hajde!” Njegova emocija je odražavala dugogodišnju borbu i napredak ka vrhu svetskog tenisa. Ovaj 26-godišnji Amerikanac sada će se u polufinalu suočiti sa pobednikom meča između Grigora Dimitrova i Francisa Tiafoa, što bi moglo da donese prvi američki polufinalni okršaj na grend slemu još od 2005. godine.

Fricova pobeda dolazi nakon godina pokušaja da se probije među najbolje, a njegova igra protiv Zvereva bila je kombinacija moćnih servisa i preciznih udaraca. Iako je Zverev priznao da nije bio na svom nivou, Fric je pokazao odlučnost i mentalnu snagu koja ga je dovela do ovog prelomnog trenutka.

Ovaj rezultat stavlja Frica u red najboljih američkih tenisera i pruža nadu da bi konačno mogao da prekine dugu sušu bez grend slem titula za američke tenisere, koja traje još od 2003. godine. Polufinalni meč će biti prilika da Fric dokaže da je spreman za najveće izazove u svojoj karijeri.