Ema Navaro i Tejlor Fric izborili polufinale na US Openu

Ema Navaro i Tejlor Fric izborili polufinale na US Openu

Na Ju-Es openu, Ema Navaro će se suočiti sa Arinom Sabalenkom u svom prvom grend slem polufinalu. Navaro, 13. nosilac, ostvarila je impresivan preokret u četvrtfinalu protiv Paule Badose, dok je Sabalenka, 2. nosilac, uverljivo pobedila Dženg Ćinvena. Sabalenka, koja je već osvojila jedan veliki trofej ove godine, ima priliku da postane prva žena posle Angelike Kerber koja će osvojiti dve velike titule na tvrdoj podlozi u istoj godini.

U muškom takmičenju, Tejlor Fric je iznenadio vicešampiona Aleksandra Zvereva i plasirao se u svoje prvo polufinale grend slema. Fric je uspeo da se izbori sa zaostatkom od 0-4 protiv Zvereva i ostvari važnu pobedu.

U drugom ženskom polufinalu, Iga Svjontek će igrati protiv Jessice Pegule, dok će se Beatriz Haddad Maia suočiti sa Karolinom Muchove.

Navaro je pokazala izuzetnu borbu i mentalnu snagu tokom svog četvrtfinala, osvajajući poslednjih šest gemova meča protiv Badose. Sa druge strane, Sabalenka je dominirala protiv Dženg Ćinvena, potvrđujući svoju reputaciju moćne igračice na tvrdoj podlozi.

Fric je izrazio svoje zadovoljstvo zbog plasmana u polufinale, ističući da je osećao da je došlo vreme da napravi korak napred. Takođe, Frensis Tijafo ima priliku da se pridruži Fricu u polufinalu ukoliko savlada Grigora Dimitrova.

Navaro je postala šesti igrač u poslednjih 40 godina koji je stigao do polufinala Otvorenog prvenstva SAD bez prethodne pobede u glavnom žrebu turnira. Njen uspeh predstavlja inspiraciju za sve mlade igrače koji se bore za svoje mesto u svetu tenisa.