Pegula srušila prvu teniserku sveta: Američka teniserka u polufinalu US Opena

Pegula srušila prvu teniserku sveta: Američka teniserka u polufinalu US Opena

Na Otvorenom prvenstvu SAD, Džesika Pegula je ostvarila impresivan trijumf nad Igom Svjontek, srušivši prvu teniserku sveta rezultatom 6-2, 6-4 u četvrtfinalu. Pegula je prvi put uspela da se plasira u polufinale grend slem turnira, nakon sedmog pokušaja. Izgledala je samouvereno tokom meča i uspešno iskoristila slabosti u igri Svjontekove, koja je imala problema sa servisom i forhend udarcima.

Karolina Muhova iz Češke će se suprotstaviti Peguli u polufinalu, nakon što je savladala Beatriz Hadad Maju. Pegula, američka teniserka i šesti nosilac, ulazi u meč sa velikim samopouzdanjem nakon niza pobeda. Svjontek, koja je ranije vodila na VTA rang listi, nije uspela da pruži očekivanu igru i suočila se sa izazovima tokom meča.

Pegula, čija porodica poseduje NFL tim Buffalo Bills i NHL tim Buffalo Sabres, dominirala je mečem, uspešno oduzimajući servise Svjontek i kontrolisala tempo igre. Iako je Svjontek bila favorit pre meča, Pegula je demonstrirala izvanrednu igru i zasluženo se plasirala u polufinale.

Muhova, bivša vicešampionka Otvorenog prvenstva Francuske, takođe je ostvarila pobedu i plasirala se u polufinale, gde će se suočiti sa Pegulom. Nakon perioda povreda, Muhova se vratila na tenisku scenu sa snažnom igrom i motivacijom za uspeh.

U drugom ženskom singl meču, Arina Sabalenka će se sastati sa Emom Navaro, dok će u muškom polufinalu Džek Drejper igrati protiv Aleksa de Minaura. Drejper je ostvario impresivan uspeh stigavši do svog prvog grend slem polufinala, dok će se u drugom muškom polufinalu sastati Tejlor Fric i Fransis Tiafo.