US Open: Džesika Pegula stiže do svog prvog grend slem finala sa 30 godina i igraće protiv Arine Sabalenke

US Open: Džesika Pegula stiže do svog prvog grend slem finala sa 30 godina i igraće protiv Arine Sabalenke

Džesika Pegula je nakon sporog početka svog prvog Grend slem polufinala uspela da preokrene situaciju i savlada Karolinu Mučovu sa 1-6, 6-4, 6-2 u dramatičnom meču na Otvorenom prvenstvu SAD. Pegula je nakon početnog seta, u kojem je Mučova dominirala, uspela da pronađe ritam i plasira se u svoje prvo finale na Grend slem turnirima.

„Mučova je igrala neverovatno. Osećala sam se kao početnik,“ rekla je Pegula posle meča, ističući koliko je protivnica bila dominantna u prvom delu. Međutim, Pegula je uspela da se povrati iz seta i brejka zaostatka, da pronađe svoj ritam i na kraju zabeleži trijumf, čime je izborila duel sa Arinom Sabalenkom za titulu u subotu.

Sabalenka, koja je prošle godine bila vicešampionka na US Openu, pobedila je Emi Navaro sa 6-3, 7-6(2) u drugom polufinalu. Navaro je pružila žestok otpor, naročito u drugom setu, ali Sabalenka je, koristeći svoju prepoznatljivu igru visokog rizika i nagrade, uspela da izvuče pobedu i plasira se u finale.

Finalni meč Pegule i Sabalenke biće repriza njihovog susreta u Sinsinatiju prošlog meseca, gde je Sabalenka odnela pobedu. Pegula je već izrazila želju za „osvetom“ i biće zanimljivo videti da li će uspeti da preokrene ishod u svoju korist u Njujorku.