Ju-Es open: Janik Siner pobedio Tomija Pola i plasirao se u četvrtfinale protiv Danila Medvedeva

Ju-Es open: Janik Siner pobedio Tomija Pola i plasirao se u četvrtfinale protiv Danila Medvedeva

Janik Siner je stigao do četvrtfinala Ju-Es opena pobedom nad Tomijem Polom u tri seta: 7-6 (3), 7-6 (5), 6-1. Iako je Siner sporije počeo meč, uspeli su da preokrene situaciju u svoju korist, posebno u odlučujućim taj-brejkovima u prva dva seta. U sledećem kolu, Siner će se suočiti sa Daniilom Medvedevom, šampionom Ju-Es opena iz 2021. godine.

Siner, koji je ove godine već osvojio svoju prvu Grand Slam titulu na Australijan Openu, sada ima priliku da se još jednom dokaže protiv Medvedeva. Njihov meč će biti posebno zanimljiv s obzirom na to da su se ove godine već sastali na Vimbldonu, gde je Medvedev izašao kao pobednik.

U drugom meču dana, Daniil Medvedev je lako prošao pored Nuna Borhesa sa 6-0, 6-1, 6-3, uprkos kratkom prekidu zbog problema sa elektronskim sistemom pozivanja linija. Medvedev će takođe biti spreman za četvrtfinalni okršaj sa Sinerom, u nadi da će ponoviti svoj uspeh iz Vimbldona.

Ostatak četvrtfinala uključuje mečeve Aleksa de Minaura protiv Džeka Drejpera, Aleksandra Zvereva protiv Tejlora Frica, i Grigora Dimitrova protiv Frensisa Tijafoa. Ovi mečevi obećavaju uzbudljiv završetak turnira u Njujorku.