Arina Sabalenka pobedila Emu Navaro i plasirala se u finale US Opena

Arina Sabalenka pobedila Emu Navaro i plasirala se u finale US Opena

Arina Sabalenka se plasirala u svoje drugo uzastopno finale US Opena nakon što je osvojila poslednjih sedam poena protiv Emi Navaro, pobedivši je rezultatom 6-3, 7-6 (2) u četvrtak uveče sa svojim karakterističnim stilom visokog rizika u tenisu.

Sabalenka, drugi nosilac turnira i dvadeset šestogodišnja teniserka iz Belorusije, koja je već osvojila prethodna dva Otvorena prvenstva Australije, uspela je da trijumfuje pre nego što je odbranila titulu na Flushing Meadowsu prošle godine, kada je poražena od Koko Gaf pred bučnom domaćom publikom na stadionu Artur Eš.

U ovom meču, Sabalenka je savladala još jednog američkog protivnika, trinaestog nosioca Navaro, i uspela je da drži situaciju pod kontrolom tokom celog meča, izbegavajući da publika ima preveliki uticaj sve do drugog seta kada je situacija postala prilično napeta.

Iako je Navaro pružila jak otpor u drugom setu, čak i kada je bila u velikom zaostatku, uspela je da napravi brejk dok je Sabalenka servirala za pobedu pri rezultatu 5-4. Međutim, u tajbrejku koji je usledio, nakon što je Navaro povela sa 2:0, Sabalenka je preuzela kontrolu i osvojila svaki preostali poen.

Sabalenka će se u subotu boriti za trofej protiv još jedne Amerikanke, šeste nositeljke Džesike Pegule, ili protiv neimenovane Karoline Muhove iz Češke. Polufinale između Pegule i Muchove bilo je zakazano za kasne sate četvrtka u hladnoj večeri sa blagim povetarcem.

Za Muhovu, ovo je bio četvrti put da se plasira u polufinale na Grend slem turniru, uključujući prošlogodišnje dostignuće u Njujorku i finale Otvorenog prvenstva Francuske. Pegula je imala loš start u četvrtfinalu Grend slema, gde je bila bez pobede 0-6, sve dok nije eliminisala prvu nositeljku Igou Sviatek u sredu uveče, petostruku šampionku, u dva uzastopna seta.