Ulaznice za Svetsko prvenstvo u Kataru najskuplje ikada

Ulaznice za Svetsko prvenstvo u Kataru najskuplje ikada

Ljubitelji fudbala koji prisustvuju utakmicama Svetskog prvenstva u Kataru izdvojiće skoro 40 odsto više za karte za meč u poređenju sa onima koji su gledali izdanje 2018. u Rusiji, a ulaznice za finale koštaju 684 funte ( 812 dolara) u proseku, pokazuje studija.

Dok su navijači u Rusiji u proseku plaćali 214 funti za mesto, karte za utakmice u Kataru koštaju u proseku 286 funti, pokazalo je istraživanje Keler Sportsa.

Cene karata u Kataru najskuplje su ikada za utakmice Svetskog prvenstva u poslednjih 20 godina, a cene za finale su 59 odsto više nego pre četiri godine, prema studiji minhenske sportske kompanije.

„Svetsko prvenstvo u Kataru već se smatra najskupljim svetskim prvenstvom ikada. Izgradnja šest novih stadiona i kompletna renovacija još dve arene u zemlji navodno su koštali oko 3 milijarde dolara“, navodi se u studiji.

„Mnogo više novca potrošeno je na proširenje infrastrukture glavnog grada Dohe, kao što su transportne rute i rekonstrukcija međunarodnog aerodroma.

„Nije iznenađujuće što je Svetsko prvenstvo u Kataru ujedno i Svetsko prvenstvo sa najskupljim ulaznicama u proseku.

Svetsko fudbalsko upravno telo FIFA nije odmah odgovorilo na zahtev za komentar.

FIFA je ranije saopštila da je skoro tri miliona karata na osam stadiona u Kataru prodato uoči 20. novembra. 18. Svetsko prvenstvo, prvo koje se održava na Bliskom istoku.

Karte za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj 2006. smatrane su najpristupačnijim u poslednjih 20 godina, sa prosečnom cenom od 100 funti za mečeve, dok su karte za finale na berlinskom Olimpijastadionu koštale u proseku 221 funtu po mestu.