Liverpul u gostima savaladao Vulvse

Liverpul u gostima savaladao Vulvse

VULVERHAMPTON – Udar Harvija Eliota bio je dovoljan da nosiocu FA kupa Liverpulu donese pobedu od 1:0 u gostima protiv Vulverhempton Vonderersa u reprizi trećeg kola u utorak, prenosi Rojters.

Tinejdžer Elliott je izbio napred sa dovoljno prostora da naleti i otpustio je žestoki udarac koji je prošao pored zbunjenog golmana Vulvesa Žozea Sa u 13. minutu.

Vukovi su bili pasivni veći deo prvog poluvremena pre nego što su prerasli u meč posle pauze, ali ih je odbrana Liverpula držala na odstojanju da bi ostvarili prvu pobedu u četiri meča u svim takmičenjima.

Rezultat je doveo do nerešenog četvrtog kola u gostima sa Brajton i Hov Albionom, gde je ekipa Jurgena Klopa u subotu u Premijer ligi poražena sa 3-0.

Utakmicu je nedostajalo zabave i drame poslednjeg susreta dve strane na Enfildu, koji se završio rezultatom 2-2 i razbesneo Vulvese nakon što su kasni gol isključili iz ofsajda.

Trener vukova Julen Lopetegi je u drugom poluvremenu vukao svoju artiljeriju u napadu u potrazi za izjednačenjem, a brazilski napadač Mateus Kunja je imao najbolju priliku kada je osvojio slobodan udarac glavom u tom području, ali nije mogao da dobije dovoljno snage da uznemirava golmana Liverpula Caoimhin Kelleher .

Trener Liverpula Klop napravio je osam promena na strani koju je nadigrao Brajton u, kako je nemački trener opisao, najgorim mečom kojeg je mogao da se seti u osam godina na čelu kluba iz Merzisajda.

Nisu baš dali izričit odgovor, ali su kontrolisali igru i zaradili svoju prvu pobedu u 2023. dok su zabeležili prvu čistu mrežu u osam mečeva.

Vest Bromvič Albion se pridružio Liverpulu u četvrtom kolu savladavši Česterfild sa 4-0 kod kuće, Birmingem Siti je došao sa leđa i pobedio Forest Grin Rovers sa 2-1, a Luton Taun je pobedio Vigan Atletik sa 2-1.