TSC protiv varšavske Legije za prve bodove u Ligi konferencija

TSC protiv varšavske Legije za prve bodove u Ligi konferencija

Fudbaleri TSC-a dočekaće Legiju iz Varšave u Bačkoj Topoli u okviru drugog kola Lige konferencija. Duel je na programu od 21.00 sat.

Premijera TSC-a u Ligi konferencija bila je neuspešna. Nedostajala je i fudbalska sreća izabranicima Jovana Damjanovića da se u prvom kolu okite pobedom ili makar remijem u duelu sa Astanom. S druge strane, Legija je trijumfalno započela evropski ciklus takmičenja, pobedom protiv Betisa.

Pred timom iz Bačke Topole zasigurno je težak meč, budući da je Legija na petom mestu u poljskoj Ekstraklasi s ambicijom da se domogne vrha tabela kao prošle sezone i mesta koje će je odvesti u neko evropsko nadmetanje. TSC nije dobro otvorio sezonu u domaćem šampionatu, upisao je pet poraza i jedan remi, a pored toga imaju i pet pobeda.

Trener Damjanović će pre meča imati zahtevan zadatak, da pored taktike, ekipu psohološki podigne i pripremi za duel, jer je TSC u poslednjem kolu Superlige Srbije doživeo poraz na svom terenu od Radničkog iz Kragujevca, a Legija je savladala Lehiju u Gdanjsku.

Legija je učestvovala u 55 puta u evropskim takmičenjima: 25 puta u Kupu UEFA i Ligi Evrope. 15 puta u Kupu Evrope, odnosno Ligi šampiona, 19 puta u Kupu pobednika kupova i jednom u Kupu sajamskih gradova, pored toga i pet puta u Intertoto kupu.

Prvi nastup Legije u evropskim okvirima bio je u Kupu Evrope 1956/57. Najbolji učinak kluba u evro nadmetanjima do sada je plasman u polufinale Kupa Evrope u sezoni 1969/70. u kome su poraženi od Fejnorda.

Do ovogodišnje Lige konferencija, Legija je došla posle kvalifikacija koje je počela od drugog kola. Savladala je velški Kaernarfon taun, Brondbi i Dritu iz Gnjilana.

Pravdu na utakmici TSC-a i Legije deliće Austrijanac Julijan Vejnberger, a pomagaće mu sunarodnici Andreas Hajndrih i Maksimilijan Kolbič. Četvrti sudija je Aleksander Harkam. U VAR sobi sedeće Kristijan Petru Kijočirka i Valter Altman.

TSC je relativno skoro počeo s nadmetanjima u evropskim okvirima i do sada nema zapažene rezultate. Upisao je remi u duelu sa Olimpijakosom u Ligi Evrope prošle sezone.

Duel protiv Legije ujedno će biti i nova prilika da ekipa iz Bačke Topole upiše prvi trijumf.

Podsetimo, Liga konferencija se od ove godina igrati po novom formatu u kojem će učestvovati 36 klubova, a svaka ekipa će odigrati po šest kola.