Trening za Veliku nagradu Kanade prekinut zbog tehničkih problema

Trening za Veliku nagradu Kanade prekinut zbog tehničkih problema

Velika nagrada Kanade počela je u petak kada je prvi trening zaustavljen zbog tehničkih problema koji su ograničili sesiju na samo pet minuta, piše Rojters.

Lider šampionata Formule 1 Maks Ferštapen, koji je prošle godine startovao sa pola i pobedio u trci ispred Ferarijevog Karlosa Sainza, prvi je izašao na stazu Žil Vilnev i odmah stavio svoj Red Bul na vrh liste vremena.

Ali manje od pet minuta nakon početka prvog treninga Pjer Gasli je izazvao crvene zastavice kada se njegov Alpine zaustaviozbog problema sa kvačilom.

Dok je Gaslijev automobil brzo sklonjen na sigurno, trening nije nastavljen jer su tehnički problemi u kontroli trke koji su uključivali kamere koje pokrivaju stazu sprečile ponovno pokretanje.

Upravno telo ovog sporta je u saopštenju navelo da je problem uključivao lokalnu instalaciju.

„Ponovni početak sesije je odložen zbog problema sa lokalnom CCTV infrastrukturom oko staze“, saopštila je FIA. „Lokalni organizatori rade na rešavanju problema i do tada ne možemo ponovo da krenemo iz bezbednosnih razloga.“

„Kašnjenje će biti duže jer CCTV nije pravilno sinhronizovan i dok se problem ne reši ne možemo da nastavimo trening.“

Samo 12 automobila uspelo je da napravi leteći krug, a Valteri Botas iz Alfa Romea najbrži je ispred Aston Martinovog Lensa Strola i Fernanda Alonsa.

Zbog propisa da između treninga mora biti 2,5 sata, FIA neće produžiti sesiju, već je dodala 30 minuta na drugu koja je zakazana za 17:00 ET (21:00 GMT).