Treće kolo ABA lige: Zvezda gostuje Splitu

Treće kolo ABA lige: Zvezda gostuje Splitu

Košarkaši Crvene zvezde gostuju danas od 17.00 časova ekipi Splita u trećem kolu regionalne ABA lige, dok je u 18.30 na programu „balkanski klasik“ u „Beogradskoj areni“, gde će se sastati Partizan i Cibona.

Nakon zahtevnih gostovanja u prvom kolu Evrolige, košarkaši Crvene zvezde i Partizana vraćaju se obavezama u regionalnom takmičenju, gde ih danas čekaju dva posrnula hrvatska velikana – Split i Cibona.

Crveno-beli su u petak savladali Pariz i na idealan način započeli novu evroligašku kampanju, ali nakon prva dva kola ABA lige već zaostaju za glavnim konkurentima poput Partizana i Budućnosti, pošto su u prvoj rundi zabeležili neočekivan poraz u Dubaiju.

Iako je sezona tek počela, razlika u kvalitetu između beogradskih večitih rivala i ostalih učesnika ABA lige nalaže da prava na grešku neće biti mnogo. Borbu za lidersku poziciju na tabeli, koja u plej-ofu zlata vredi, tim Janisa Sferopulosa nastavlja u Splitu.

Nikada nije ugodno igrati pred punim tribinama skučene dvorane na Gripama, ali domaći tim nema čime da zapreti Zvezdi jer je još uvek bez trijumfa u regionalnom takmičenju. Istini za volju, raspored je bio surov prema Splićanima, pa su u prvom kolu izgubili od Igokee (74:79) na svom parketu, a u drugom od Budućnosti (97:75) u Podgorici.

Zvezda je u svoju korist rešila poslednjih devet susreta sa Splitom, koji je poslednji put bio bolji davne 2012. u prvom kolu ABA lige.