Totenhem izbegao šokantan poraz protiv Koventrija, Vulverhempton eliminisan iz Liga kupa

Totenhem izbegao šokantan poraz protiv Koventrija, Vulverhempton eliminisan iz Liga kupa

Totenhem je u trećem kolu engleskog Liga kupa izbegao šokantan poraz protiv drugoligaša Koventrija pobedivši sa 2-1. Koventri je poveo golom Brendona Tomasa-Asantea u 63. minutu, ali su Sparsi uspeli da preokrenu rezultat u završnici. Djed Spence je izjednačio u 88. minutu, dok je Brenan Džonson postigao pobedonosni gol u drugom minutu nadoknade vremena.

Koventri, koji je prošle sezone u polufinalu FA kupa iznenadio Mančester junajted, ponovo je bio blizu senzacije protiv ekipe iz Premijer lige, ali je Totenhem uspeo da izbegne poraz. „Koventri je bio izvanredan sa energijom koju su doneli, morali smo da kopamo duboko danas i našli smo ono što nam je potrebno da pobedimo u utakmici,“ izjavio je menadžer Spursa Angž Postekoglu.

U drugoj utakmici, Vulverhempton je eliminisan iz takmičenja nakon poraza od 3-2 od Brajtona. Golovima Karlosa Balebe i Simona Adingre, Brajton je poveo 2-0. Iako je Goncalo Guedes smanjio rezultat za Vulverhempton pre poluvremena, Ferdi Kadioglu je povisio na 3-1, a Tomi Dojl je postigao utešni gol za Vulverhempton u 90. minutu.