Totenhem i Lacio nastavili pobednički niz u Ligi Evrope

Totenhem i Lacio nastavili pobednički niz u Ligi Evrope

Mlada ekipa Totenhema nastavila je savršen niz u Ligi Evrope, savladavši Ferencvaroš sa 2:1 na gostovanju, dok je Lacio upisao ubedljivu pobedu nad Nicom od 4:1 na domaćem terenu u drugom kolu takmičenja.

Totenhem je poveo u sredini prvog poluvremena kada je Pape Sar iskoristio grešku u odbrani Ferencvaroša i poslao loptu u mrežu za svoj drugi gol u ovogodišnjoj evropskoj sezoni. U drugom poluvremenu, zamena Brenan Džonson potvrdio je dominaciju londonskog kluba, postigavši pogodak samo četiri minuta nakon ulaska u igru, i to preciznim udarcem levom nogom. To je Džonsonov peti gol u pet utakmica za klub u svim takmičenjima. Ferencvaroš je uspeo da smanji prednost golom Parnabasa Varge u poslednjem minutu, ali to nije bilo dovoljno za preokret.

Menadžer Anž Postekoglu izveo je izmenjenu ekipu Totenhema, sa sedam novih igrača u odnosu na tim koji je prethodnog vikenda savladao Mančester junajted u Premijer ligi. Četiri tinejdžera su startovala, uključujući debitanta Vila Lanksira (19) i Majkija Mura (17), koji je prvi put krenuo u startnoj postavi.

U Rimu, uprkos lošim vremenskim uslovima, Lacio je briljirao protiv Nice. Dva gola za domaći tim postigao je Tati Kastelano, dok je kapiten Matija Zakanji postigao četvrti gol sa bele tačke, osiguravši ubedljivu pobedu. Lacio sada ima maksimalnih šest bodova iz dve utakmice.

U ostalim mečevima, Slavija Prag je remizirala sa Ajaksom 1:1, nakon što je Tomaš Čori postigao izjednačujući gol u drugom poluvremenu. Ajaks je vodio golom Branca van den Boomena sa penala, ali je meč završio sa igračem manje zbog isključenja Iourija Baasa.

Anderleht je iznenadio Real Sosijedad pobedom od 2:1 u gostima, dok je Olimpijakos deklasirao Bragu sa 3:0, uz dva gola Ajuba El Kabija.

Hofenhajm je zabeležio pobedu od 2:0 nad Dinamom iz Kijeva, dok je Mančester junajted trebao da odmeri snage sa Portom kasnije u toku večeri.