Tejlor Fric pobedio Fransisa Tiafoa i postao prvi Amerikanac u finalu US Opena od 2006

Tejlor Fric pobedio Fransisa Tiafoa i postao prvi Amerikanac u finalu US Opena od 2006

Tejlor Fritz i Franses Tijafo, obojica 26-godišnjaci iz Kalifornije i Merilenda, suočili su se u petak uveče u polufinalu Otvorenog prvenstva SAD, u meču koji je označio prvi duel dvojice Amerikanaca u polufinalu ovog turnira u poslednjih 19 godina. Uprkos tome što su bliski prijatelji i poznaju se još od dečijih turnira, publika je svedočila intenzivnoj borbi.

Na kraju, Fritz je izašao kao pobednik, savladavši Tijafa rezultatom 4-6, 7-5, 4-6, 6-4, 6-1 i osiguravši svoje prvo finale na Grend slemu. Nakon meča, Fritz je izjavio da je ovakav trenutak razlog zašto toliko naporno radi. Ovo je bila sedma Fritzova pobeda u osam profesionalnih susreta protiv Tijafa.

U finalu će se Fritz suočiti sa Jannikom Sinnerom, prvim nosiocem, nakon što je Italijan pobedio Britanca Jacka Drapera u dva seta. Fritz će biti prvi Amerikanac u Grend slem finalu još od Andyja Roddicka, koji je 2009. igrao finale Vimbldona, a poslednji put u finalu US Opena 2006. Takođe, ako Fritz pobedi, postao bi prvi Amerikanac koji je osvojio Grend slem titulu od Roddickovog trijumfa pre 21 godinu na US Openu.