Tedesko: Mile Svilar ne može da brani za Belgiju

Tedesko: Mile Svilar ne može da brani za Belgiju

Golman Rome Mile Svilar nema pravo da brani za fudbalsku reprezentaciju Belgije, saopštio je selektor nacionalnog tima ove zemlje Domeniko Tedesko. Svilar ne ispunjava uslove Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) da ponovo promeni sportsko državljanstvo.

Mile Svilar (24) je rođen u Antverpenu, a branio je za sve omladinske selekcije Belgije. Ipak, odlučio je  2020. da promeni sportsko državljanstvo i da u budućnosti nastupa za Srbiju.

Svilar je za A selekciju Srbije nastupio samo na prijateljskom meču sa Katarom (4:0), koji je odigran u septembru 2021. godine.

Golman Rome je bio na širem spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za prijateljske mečeva sa Rusijom i Kiprom. Međutim, pre nedelju dana je rekao da ne želi više da brani za Srbiju.

Kako prenose belgijski mediji, neće moći ni za Belgiju…

„Pratili smo mesecima Svilara, ali naša pravna služba je bila jasna: ne možemo da ga pozovemo u reprezentaciju Belgije. On je već branio za Srbiju. Šteta, ali Svilar ne može da promeni savez. Međutim, zadovoljni smo golmanima koje imamo“, rekao je Domeniko Tedesko na konferenciji za medije uoči prijateljskih mečeva sa Republikom Irskom i Engleskom.

Belgijski mediji navode da Svilar ne ispunjava uslove Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) da ponovo promeni sportsko državljanstvo.

Svilar je ove sezone branio na 15 mečeva za Romu.