Tajger Vuds će igrati na Bahamima, njegovo prvo takmičenje od Mastersa

Tajger Vuds će igrati na Bahamima, njegovo prvo takmičenje od Mastersa

Tajger Vuds je pokazao da može da hoda četiri dana dok je nosio svog sina. Sada je odlučio da je dovoljno spreman da pokuša da igra.

Vuds je u subotu objavio na društvenim mrežama da će igrati na Hero Vorld Challenge-u, koji počinje 30. novembra u golf klubu Albani na Bahamima.

To će mu biti prvi put da se takmiči otkako je odustao pre trećeg kola Mastersa pošto se borio sa vetrom i hladnoćom dok je igrao na povređenoj desnoj nozi.

Njegova kompanija TGR objavila je svoju odluku da uzme izuzeće od sponzora. Polje od 20 ljudi je za prvih 50 na svetskoj rang listi, iako je domaćin turnira — Vuds — izuzet.

Vuds je u intervjuu za Asošiejted pres prošle nedelje, kada je razgovarao o svom vlasništvu nad timom u tehnološko vođenoj TGL ligi, rekao da njegov desni skočni zglob nema bolova nakon što je bio spojen na operaciji u aprilu posle Mastersa.

„Moj članak je dobro. Tamo gde su mi spojili skočni zglob, apsolutno nemam problema“, rekao je Vuds. „Taj bol je potpuno nestao. To su druge oblasti koje su nadoknađene.“

Uporedio je to sa onim kada je imao operaciju fuzije na donjem delu leđa. Rekao je da su pršljenovi L5 i S1 u redu.

„Ali sva okolna područja su mesta gde sam imao sve svoje probleme i još uvek ih imam“, rekao je on. „Dakle, popravite jedan, drugi moraju da postanu hipermobilniji da bi ga zaobišli, a to može dovesti do nekih problema.

Vuds je nedavno igrao za svog sina Čarlija na Notah Begai III juniorskom golf šampionatu, što je izazvalo spekulacije da je blizu ponovnog igranja.

Vuds će igrati Hero Vorld Challenge prvi put od 2019. Praznični događaj je otkazan 2020. zbog pandemije COVID-19, a zatim je teško oštetio desnu nogu u saobraćajnoj nesreći u februaru 2021. izvan Los Anđelesa koja je pretila da okonča svoju karijeru.

Vratio se godinu dana kasnije na Masters i uspeo je da igra, a igrao je u još dva mejla, uključujući i ono što će biti njegov poslednji nastup na Sent Endruzu na Britanskom openu.

Rekao je da će njegova igra na turniru biti ograničena, a igrao je samo Genesis Invitational na Rivijeri, čiji je domaćin, i Masters ove godine pre nego što je operisao skočni zglob.

Vuds nije pobedio od Zozo šampionata u Japanu u jesen 2019, godine kada je osvojio Masters za svoj 15. major.

Hero Vorld Challenge ima 72 rupe bez rezanja.